Vegueria del Penedès

CONFLICTE LABORAL

CCOO exigeix a Marelli Barcelona garanties de futur per als treballadors que continuïn a les seves plantes


ACN Santa Margarida i dels Monjos

28-07-2020 14:54

La firma preveu acomiadar 59 persones a la Zona Franca i a Santa Margarida i els Monjos arran del tancament de Nissan

CCOO exigeix a Marelli Barcelona garanties de futur per als treballadors que continuïn a les seves plantes. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Comissions Obreres reclama a la direcció de Marelli Barcelona que garanteixi la viabilitat de les plantilles de les fàbriques de la Zona Franca i Santa Margarida i els Monjos, on preveu acomiadar un total de 59 treballadors arran del tancament de Nissan. El període de consultes de l'ERO presentat per la companyia de sistemes de climatització acaba aquest dijous, i CCOO lamenta que per ara "no s'ha avançat cap a un acord perquè l'empresa no ofereix garanties de viabilitat per a la resta de la plantilla que no està afectada per l'ERO". Davant aquesta situació, els comitès d'empresa han convocat una protesta aquest dijous a les 12h a les portes de la fàbrica dels Monjos.

Entre els principals punts de desacord de les negociacions, explica CCOO, hi ha les indemnitzacions per a les persones afectades per l’expedient -32 a la Zona Franca i 27 als Monjos- i la negativa de l’empresa a garantir les mateixes condicions a la resta de la plantilla de cara a un eventual nou ERO.

En el marc de l’ERO, l’empresa també va plantejar que part de la plantilla passés a una nova empresa participada per Marelli i per un grup xinès, però CCOO apunta que aquesta qüestió ha quedat aturada temporalment enmig de les negociacions de l’expedient.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.