Vegueria del Penedès

VEREMA 2020

La DO Penedès inicia una verema "profundament marcada pel míldiu i la covid-19"


ACN Vilafranca del Penedès

05-08-2020 22:52

El Consell Regulador destaca l'esforç i el treball intens dels pagesos per mantenir la qualitat del producte

Imatge d'un treballador tirant un cistell de raïm al remolc d'un tractor el 20 d'agost de 2019. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La DO Penedès ha començat a collir aquesta setmana les primeres varietats d'una verema que arriba "profundament marcada pel míldiu i la covid-19", segons destaca l'ens en un comunicat. El Consell Regulador subratlla que l'anyada d'aquest 2020 es caracteritza per "l'esforç i el treball intens" dels viticultors per mantenir la qualitat del producte malgrat els efectes econòmics de la pandèmia i els estralls provocats pel fong a la vinya. El sector fa setmanes que avisa que hi haurà pèrdues elevades per culpa de la palga del míldiu, tot i que encara no estan quantificades.. Aquest any la collita s'ha avançat un parell de setmanes en comparació el 2019, especialment per la pujada de temperatures que va haver a finals de juliol.

Les primeres varietats que s'han començat a veremar aquesta setmana han estat el Muscat de Frontignan i el Chardonnay, dedicades a l'elaboració de vins tranquils. Els cellers preveuen començar en breu la collita de Macabeu, mentre que a finals d'agost el Xarel·lo, seguit de la Parellada, la Garnatxa i la Carinyena.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.