Vegueria del Penedès

OFEGAMENT

Catalunya suspèn en seguretat a les platges


Ramsés Martí Vilanova i la Geltrú

24-08-2020 9:28

Ningú està escoltant als qui des de fa anys anem alertant de l'empitjorament del sector. Que les banderes blaves de qualitat no aporten absolutament res a la seguretat de la vida a les platges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Amb l'assoliment dels 23 morts a les platges Catalanes els experts en seguretat aquàtica creiem que s'ha arribat a un punt d'inflexió. El sistema Català, per anomenar-lo d'alguna manera, no funciona.

Platges mal vigilades, pocs professionals, material obsolet, responsables municipals aliens a la realitat tècnica i professional de la seguretat a les platges.

Sembla que es vulgui passar de manera ràpida i dissimulada i deixar que els morts a les platges quedin com continguts per a l'hemeroteca.

Ningú està escoltant als qui des de fa anys anem alertant de l'empitjorament del sector. Que les banderes blaves de qualitat no aporten absolutament res a la seguretat de la vida a les platges, que la sistemàtica externalització d'un servei de salvament ha comportat la desídia respecte a una necessitat vital.

Els socorristes són un col•lectiu menyspreat per les administracions i explotats per empreses privades.

L'administració autonòmica pren mesures que no milloren en absolut aquesta situació.

En poques setmanes , amb el retorn a l'activitat laboral i escolar, ja ningú recordarà els morts a les platges, tan sols aquells a qui la platja ha deixat un buit a la taula.

Ramsés Martí
Tècnic en protecció civil
Expert en seguretat aquàtica

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.