Vegueria del Penedès

ORDENANCES FISCALS

VeC proposa una fiscalitat més social, més verda i amb perspectiva de gènere


Vilafranca en Comú Vilafranca del Penedès

08-09-2020 15:47

Imatge de la roda de premsa dels regidors de Vilafranca en Comú. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Vilafranca en Comú considera que ja és hora de posar-se les piles i no ajornar mes els canvis que les OOFF necessiten per afrontar la crisi sanitària, econòmica, social i mediambiental en que ens trobem. Davant la tendència a la reducció dels ingressos  municipals i a un augment de les despeses per a fer front a la situació, VeC proposa un acord fiscal entre els diversos grups municipals.

Les propostes que ha presentat Vilafranca en Comú van en la línia d’assolir una major equitat i progressivitat fiscal amb la modificació de l’impost de l’IBI que signifiqui un augment d’aquest pel 0,85% dels impositors i la reducció via bonificacions i subvencions per als impositors amb una situació més desfavorable, a les cooperatives i als establiments culturals. També es proposa establir la tarificació social (preus progressius) en els preus públics de l’Escola Municipal de Música, les instal·lacions esportives i culturals.

Pel que fa a la millora de la sostenibilitat s proposa la modificació de la taxa de gestió de residus per tal de fomentar la reducció, selecció i reciclatge dels residus, amb l’objectiu de reduir la petjada ecològica de la vila d’una forma socialment justa i ambientalment sostenible. Així com desgravacions fiscals pel vehicles híbrids. Quant a l’impuls de l’activitat econòmica i comercial local es proposa de modificar les OOFF que regulen les taxes d’Activitats i de llicències urbanístiques per estimular la reforma d’habitatges i comerços. 

Vilafranca en Comú també proposa incorporar la Perspectiva de Gènere en el Pressupost 2021 per tal de conèixer l'impacte diferencial de despeses i ingressos entre les dones i els homes i els diferents grups de dones i homes. L'anàlisi d'aquest impacte ens permetrà saber qui es beneficia de l'assignació de recursos, qui està pagant els costos d'aquestes decisions i si el pressupost augmenta o disminueix les desigualtats entre dones i homes. I, a partir d’aquí, aplicar la transversalització del gènere en els pressupostos, de manera que, dels recursos dedicats a assolir l'equitat de gènere, de manera progressiva es destinin cada vegada més recursos de manera transversal per totes les Àrees i Regidories, i cada vegada menys a programes específics.

 

Vilafranca en Comú dona ple suport a les treballadores i treballadors de Robert Bosch España Castellet en la seva lluita en defensa de la continuïtat de l’empresa i dels llocs de treball

Poc a poc es va desmantellant la indústria a les comarques de l’Alt Penedès i del Baix Penedès perquè els propietaris de les empreses les van tancant: Calsònic als Monjos, Saint Gobain (Cristallera) a l’Arboç i ara li arriba el torn a Robert Bosch a Castellet i la Gornal. Si aquestes tres fàbriques tanquen l’Alt i el Baix Penedès perdran 1.500 llocs de treball directes i una quantitat similar d’indirectes.

Vilafranca en Comú es posa a disposició dels treballadors i treballadores per lluitar amb ells, colze amb colze, pel manteniment de la indústria i dels llocs de treball al Penedès, afrontant les reconversions necessàries per millorar la seva sostenibilitat. La indústria ha estat un dels pals de paller de les nostres comarques i ha de seguir sent-ho, junt a l’agricultura i els serveis.

Davant la proposta de la direcció de Robert Bosch España Castellet de tancar la fàbrica, Vilafranca en Comú manifesta el seu suport als seus 300 treballadors i treballadores i al seu Comitè d’Empresa en la seva lluita per mantenir l’activitat industrial i els llocs de treball. Alhora, exigim als propietaris i la direcció de l’empresa que es replantegin aquest decisió, ja que la plantilla de la fàbrica ja s’ha reduït a una quarta part entre 2003 i 2020, passant de 1.200 a 300 treballadors.

Ni l’Alt Penedès en general, ni Vilafranca ni Castellet i la Gornal en particular, podem permetre que Robert Bosch tanqui. Hem de treballar per la seva continuïtat fent les reconversions que calguin i mantenint els llocs de treball.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.