Vegueria del Penedès

JORNADA INESTABLE

Impressionant mànega d'aigua a la costa de Vilanova i la Geltrú


Redacció Vilanova i la Geltrú

21-09-2020 9:12

A partir de mig matí s'esperen ruixats al litoral central, localment intensos i acompanyats de tempesta i pedra

Impressionant mànega d'aigua a la costa de Vilanova i la Geltrú. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'últim dia de l'estiu s'ha llevat amb una espectacular imatge al litoral del Garraf. Avui dilluns s'espera una jornada inestable. A primera hora del matí ja han caiguat alguns ruixats a punts del litoral central i a partir de mig matí en sorgiran de nous, localment intensos i acompanyats de tempesta i pedra.

Però la imatge del dilluns és aquest cap de fibló o mànega d'aigua que s'ha pogut captar aquest matí a la platja de Vilanova i la Geltrú. L'impressionant fenòmen meteorològic és habitual en aquest època de l'any. La tromba marina, mànega d'aigua o cap de fibló, és un intens vòrtex columnar o remolí, normalment en forma d'embut, que passa sobre un cos d'aigua, normalment connectat a un núvol cumuliformes. De fet, les mànegues marines no xuclen aigua cap amunt, l'aigua que es veu en l'embut són petites gotes d'aigua formades per condensació.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.