Vegueria del Penedès

MOBILITAT

Autobus Monbus de Vilanova a Barcelona totalment ple


Mònica Grau Setó Vilanova i la Geltrú

22-09-2020 10:01

L'èxit d'aquests i la manca d'ampliació de freqüències (Colau no vol tants busos) posa en perill als usuaris/es del servei

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Vilanova i la Geltrú ja fa anys que és una ciutat dormitori, on l'oferta laboral es basa en restauració, comerç i gestories. El gran volum de vilanovins/es que treballen ho fan fora, sobretot a Barcelona. Una Barcelona declarada zona de baixes emissions, amb un peatge impossible i costes del Garraf saturades. Només queda una opció: El "meravellós" transport públic.

Rodalies ja fa anys que s'ha quedat enquistada, amb un servei pèssim, impuntual, brut, insegur, amb incidències cada cop que plou...  I l'altra opció són els autobusos Plana-Monbus, però l'èxit d'aquests i la manca d'ampliació de freqüències (Colau no vol tants busos) posa en perill als usuaris/es del servei. Caldria només a primera hora de mati (parlem de la franja de 6:30-7) que tornessin a oferir els 2 autobusos seguits (com feien abans de la covid-19). Moltes empreses ja han oblidat el teletreball i els estudiants universitaris tornen a les seves classes.

Els busos a primera hora van literalment plens, amb gent de peu. Cap distància i molt de risc en un trajecte que dura 1 hora mínim (depenent del trànsit). Viatjar en transport públic és una de les principals fonts de contagi covid. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.