Vegueria del Penedès

PROVA PILOT

Calafell tanca al trànsit rodat el camí de la Rafela per aturar els abocaments il·legals de residus


Redacció Calafell

30-09-2020 9:03

És una prova pilot que, si funciona, s’ampliarà a altres camins rurals i agrícoles del municipi

Calafell tanca al trànsit rodat el camí de la Rafela per aturar els abocaments il·legals de residus. Ajuntament de Calafell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Calafell ha tancat al trànsit rodat el camí de la Rafela, que connecta la zona de la depuradora d’aigües residuals amb la pedrera de la Cobertera. La finalitat d’aquesta mesura és aturar els abocaments il·legals de residus, que es veien afavorits per la mateixa existència del camí i, a la vegada, per ser un sector apartat.

“És una prova pilot, que inclou la neteja dels abocaments, i que si funciona correctament ampliarem a altres camins del terme municipal”, diu el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos.

El regidor destaca el fet que “no tanquem el pas a les persones que volen gaudir de la natura caminant o en bicicleta, o fer esport, només als vehicles”. A més, els pagesos que tenen terres o els residents a les cases existents a la Rafela disposen de claus de les tanques que s’han instal·lat.

Marcos afegeix que el tancament i la neteja del camí “té un cost d’uns 6.000 euros, però  el de continuar permetent els abocaments i anar fent neteges seria molt més alt, I estem parlant només de l’econòmic, perquè l’ambiental és important”. En aquest sentit, el regidor recorda que aquestes mateixos camins són usats també pels grups que expolien llentiscle, una activitat que produeix danys en el medi ambient i genera conflictes amb propietaris de terrenys i veïns.

Tota mena de residus

A camins com el de la Rafela s’hi troben, cada pocs metres, abocaments de residus de tota mena. Bàsicament són restes de construcció i vegetals, provinents d’obres i treballs de jardineria i abocats sovint per “pseudoprofessionals”, com els defineix el regidor. Fins i tot s’han localitzat plaques de fibrociment, que s’han hagut de retirar amb els estrictes protocols de seguretat sanitària establerts ja que la pols que desprén és cancerígena.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.