Vegueria del Penedès

SOLIDARITAT

CCOO i Càritas signen un conveni de col·laboració per reforçar la xarxa solidària a l’Economat de Vilanova


Redacció Vilanova i la Geltrú

28-10-2020 10:03

Aquesta serà la primera experiència de treball compartit entre ambdues organitzacions al Garraf

Albert Rodríguez (CCOO): 'continuarem donant respostes col·lectives i organitzades a les necessitats creixents de moltes persones i famílies del Garraf'

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El conveni vol reforçar el treball compartit dues entitats de trajectòries diferents, amb valors compartits, per enfortir els espais socials que articulen respostes a la crisi actual. Ho volen fer a través d’accions de voluntariat solidari, ajuda mútua, donació de recursos alimentaris i activitats de sensibilització. L’acte de signatura tindrà lloc el dijous 29 d'octubre a les 13 hores a l'Economat de Vilanova i la Geltrú (carrer Recreo 6-14), a càrrec de Ramon E. Carbonell Pujol, Director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat i Albert Rodríguez, coordinador de CCOO al Garraf.

CCOO que porta molts anys articulant la seva XAS (xarxa d’acció solidària) fent campanyes de recollida de material escolar a l’inici de curs i joguines al Nadal, recentment ha creat a la comarca del Garraf un punt d’informació, assessorament i suport a persones i famílies amb risc de vulnerabilitat social. Amb aquesta iniciativa farà una campanya informativa i de sensibilització, adreçada als seus més de 2500 persones afiliades, seccions sindicals i comitès d’empresa on té presència, perquè promoguin entre altres accions de suport, voluntariat i campanyes de recaptes d’aliments a les empreses fent aportacions de donació en espècies que seran donades íntegrament a l’Economat de Vilanova i la Geltrú.

El conveni destaca la utilització de xarxes socials, mitjans externs i la cerca d’empreses on hi ha representació sindical, difusió al conjunt de la ciutadania de la funció social de l’Economat per incrementar els seus recursos i subministres. Destacar que l’Economat està atenent una demanda mensual de gairebé 600 famílies, que representen més de 1.600 persones de Vilanova i la Geltrú. Des de Càritas també s’atén cada mes en alimentació i higiene a 509 persones dels municipis de Cubelles i Sitges. En el conjunt de la comarca a més, durant el 2020, ja s’han fet ajudes econòmiques per aliments i higiene per valor de més de 5.300€.

Aquesta serà la primera experiència de treball compartit entre ambdues organitzacions al Garraf i destaquen que en funció de la valoració que es faci el futur, es podria ampliar a la resta del territori compartit (Baix Llobregat, Alt Penedès i una part de l’Anoia). 

Segons el coordinador comarcal de CCOO Garraf, Albert Rodríguez: “continuarem donant respostes col·lectives i organitzades a les necessitats creixents de moltes persones i famílies del Garraf, sense renunciar a exigir als poders públics que garanteixin el dret de les persones a un vida digna. Els valors de la solidaritat, el compromís, l’ajuda i el suport mutu formen part de la història del sindicalisme i del moviment obrer i aquest conveni reflexa la nostra voluntat d’actuar des del compromís actiu i la proximitat en aquest moment d’emergència social”.

El Director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Ramon E. Carbonell, per la seva banda ha destacat: “la necessitat de seguir establint complicitats amb totes les xarxes ja existents amb les que compartim una mirada de la realitat que ens implica a ajudar als que queden al marge del sistema econòmic i social pervers en el que vivim, i alhora de denunciar-ne les causes i fer propostes per provocar els canvis necessaris. La situació actual de desesperació de moltes persones i famílies arrel de la crisi sanitària per la Covid-19, ve precedida per una altra crisi que molts, alguns treballadors i treballadores en actiu, encara no han pogut superar o que ara els troba sense els recursos mínims necessaris per fer-hi front. Té tot el sentit que CCOO ens ajudi en la nostra tasca.”

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.