Vegueria del Penedès

PACIFICACIÓ DEL TRÀNSIT

Malestar entre els veïns del carrer Canigó per la falta d’informació


Comunitat de Veïns c/ Canigó 1 - 3 Vilanova i la Geltrú

10-11-2020 8:46

No ens oposem a la pacificació / limitació del trànsit durant els períodes d'entrada i sortida de l'escola, però creiem que aplicar la prohibició total a la circulació vulnera el dret legítim dels veïns

Pilones que prohibeixen el trànsit al carrer Canigó. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquesta passada setmana van començar les obres de modificació a la mobilitat al carrer Canigó, per  tal de pacificar el trànsit, especialment durant les hores d'entrada i sortida de l'alumnat.

La nostra sorpresa, com a veïns dels blocs 1 i 3, és que ens vam assabentar d'aquesta modificació amb uns escassos 3 - 4 dies abans de l'inici dels treballs, a través d'un trist full penjat a les portes dels nostres blocs.

Com a comunitat de veïns, mostrem empatia cap als col·lectius escolars i a les associacions de pares i mares que demanen la pacificació del trànsit rodat i entenem les seves peticions. Però des d'aquí, volem posar en relleu que ens han instal·lat unes pilones que ens prohibeixen completament poder accedir fins a les portes dels nostres domicilis. No estem parlant pas d'estacionar els nostres vehicles privats davant de casa, sinó de situacions legítimes, justificades i de necessitat com que al  bloc hi ha gent d'avançada edat amb dèficits de mobilitat que requereixen que pugui arribar un vehicle privat a recollir-los o deixar-los al punt més proper a la porta del seu domicili, o al simple fet de poder demanar un taxi sense haver de caminar fins la cruïlla del carrer Anselm Clavé.

Ens ha arribat a través del "boca-orella" que es va celebrar una reunió prèvia a l'inici de les obres al Centre cívic Plaça de la Sardana, però la nostra estupefacció és que, sent el bloc 1 i 3 el col·lectiu que ens veiem més clarament afectat per la prohibició total de circular en el tram superior del carrer Canigó i de poder arribar en vehicle fins a la porta del nostre domicili pels motius de força major i necessitat justificada, en cap moment se'ns ha cridat a participar d'aquest procés, cosa que genera entre el veïnat un sentiment de malestar i de certa decepció per part de l'Ajuntament, que sembla que únicament ha escoltat de manera unilateral a un dels col·lectius interessats, sense donar cap mena de veu ni de vot als veïns, amb especial rellevància als blocs 1 i 3.

Per aquest motiu, expressem la nostra sorpresa i alhora decepció davant la decisió unilateral presa  per l'Ajuntament, sense haver-nos donat opció a rèplica ni haver-nos informat prèviament d'aquesta modificació que limita i restringeix greument el dret legítim dels veïns a poder arribar fins a la porta del nostre domicili, especialment per situacions de necessitat i de força major justificades.

Per acabar, volem remarcar que no ens oposem a la pacificació / limitació del trànsit rodat durant els períodes d'entrada i sortida de l'escola, però creiem que aplicar la prohibició total a la circulació a la part superior del carrer canigó fora dels horaris d’entrada i sortida escolars vulnera i anul·la el dret legítim dels veïns d'arribar fins a la porta dels nostres domicilis pels motius expressats  anteriorment de necessitat i de força major, i que desvirtua la finalitat per a la qual s’ha realitzat  aquesta modificació: durant els caps de setmana, les hores noctures i els períodes de vacances també  ens pretenen prohibir que puguem arribar als nostres domicilis amb el vehicle?

A més a més, recordem que l’escola té uns horaris fixes i determinats, però els veïns hi vivim 24  hores al dia, i com a tal considerem que els drets d'un col·lectiu mai poden anul·lar els de l’altra  part, i que ens mereixem ser escoltats i tenir dret a poder arribar fins a la porta del nostre domicili  per les causes de necessitat i força major com a ciutadans de la ciutat, especialment fora dels horaris  d’entrada i sortida de l’alumnat.

Demanem tant a l'Ajuntament com a les entitats escolars involucrades en aquesta modificació un  replantejament de la situació i que es posin en la nostra pell: la modificació que estava concebuda  per pacificar, millorar i fer més segur els horaris d'entrada i sortida de l'alumnat sembla que pretén  convertir-se en una prohibició permanent a la circulació els 365 dies de l'any, independentment que  hi hagi classes escolars o no, cosa que no podem entendre, ja que els veïns també tenim unes  necessitats justificades i legítimes, i que van molt més enllà de l'horari escolar.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.