Vegueria del Penedès

MÚSICA

El Dj vilanoví Andy Laguna anima els matins a la ràdio des d'Eivissa


Laura Bregante Vilanova i la Geltrú

23-12-2020 9:31

A l’espera que obrin els clubs un altre cop, amb la pandèmia ha produït i segueix produint música i estrenant nous temes

El Dj vilanoví Andy Laguna a Eivissa. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Andrés Calameño Laguna, més conegut com Andy Laguna, és un Dj productor establert a Eivissa i nascut a Vilanova i la Geltrú. Ha punxat a Clubs d’arreu del món, des de Buenos aires, Emirats àrabs, Barcelona i la seva Vilanova Natal. Ja a Eivissa va començar a punxar en el llegendari Café del Mar i després als clubs més coneguts de l’illa com ara Pachá, Space, i Ushuaïa, on va ser  Dj resident durant tres i dos anys respectivament. Ens hem apropat a l’illa per conèixer millor la seva història i que ens expliqui com ha viscut i està vivint la situació actual, on per primera vegada tots els clubs més famosos del món han estat tancats en un estiu insòlit.

Eivissa, estiu del 2020. Com l'has viscut?

Eivissa 2020? Doncs ha passat el mateix que arreu. Una ruïna total. Han tancat tots els clubs per primer cop a la història. Ha estat molt dur. Jo per exemple tenia tot organitzat per tenir un estiu molt bo. I de sobte, comencen a anul·lar-se totes les dates, tots el bolos i tot tancat.

I ara, què estàs fent?

Ara estic amb el meu programa a Playa Sol Ibiza Radio, en prime time, produint temes a l’estudi, fent música i organitzant cosetes, adaptant-nos a la normativa sanitària actual i preparant una mica l’estiu vinent.

Quin és el teu estil musical, i perquè DJ?

Estil musical! (Riu). Porto ja 25 anys dedicant-me al món de la música i he treballat amb molt estils musicals, des del Trance, Techno, House progressive i ara em dedico més al Funky i al House, retornant una mica a l’essència de la música de ball.
Perquè DJ? És una cosa que va sorgir, sobretot per la meva passió per la música i per les ganes de transmetre aquest sentiment a al gent, perquè la música és un sentiment. Fer-la ballar, fer que es diverteixi la gent és el que més m’agrada, transmetre i compartir aquesta passió.

Quan va aparèixer aquesta passió per la música?

Jo crec que és una cosa amb què es neix, des de molt petit he escoltat la música dels meus pares, comences a comprar la teva música, sentir programes de ràdio com el de Toni Peret. De petit ja gravava amb cassettes les cançons que m’agradaven, sobretot música electrònica, que després punxava a casa meva sent molt, molt petit!

On vas néixer com a DJ? Explica’ns una mica la teva història i si recordes alguna anècdota que puguis explicar?

Com a Vilanoví que sóc, vaig començar al club de la vila, l'Ufo’s. Com a staff, m’agradava moltíssim la música que posava David Tort, llavors conegut coma David el niño. Després vaig començar a treballar també en el mateix club, com tècnic de llums i va ser llavors que vaig començar a punxar música, obrint sessions. A partir d’aquí vaig començar a fer de DJ a diferents pubs de Vilanova i del famós carrer del pecat de Sitges, també a clubs com ara el Pachá, Fibra Óptica o la Terrrazza  a Barcelona. Va ser als 20 anys que vaig decidir provar sort i marxar a Eivissa per tal de poder enriquir-me musicalment amb els sons més actuals i exclusius que només es podien escoltar a l’Illa.

Com vas anar a parar a l’illa?

Va ser arran d’un amic, que era Dj resident a Pachá Eivissa i que després va treballar al club del mateix nom a Sitges. Em va parlar de l’illa, les aventures, la música i l’ambient d’allà. Llavors vaig decidir marxar, vaig agafar la maleta de discos i vaig anar a provar sort... (riu).

Des de llavors vius a Eivissa, però has tombat pel món amb la teva música... Quin país t'ha sorprès més?

He viatjat bastant i he estat a moltes ciutats i països del món. Tots els llocs em van sorprenent. Als Emirats Àrabs va ser molt especial, Buenos Aires em va encantar, Budapest, Berlin... no sabria dir quin em va sorprendre més. Tots em van sorprendre, sobretot l’acollida i l’afecte de la gent. Llavors t'adones que tots estem units per la mateixa passió: la música.

En el món de la nit i dels clubs d’Eivissa deus haver vist de tot. Ens pots explicar alguna de grossa? Que és pugui dir, és clar!

(Sospira i somriu.) Doncs sí, a Eivissa i sobretot en l’època que vaig arribar, et trobaves amb gent de molts estils, d’arreu de món, i llavors els  DJ estàvem a peu de pista, hi havia molta proximitat i molta barreja, tothom estava amb tothom independentment del seu estatus, classe social. Alguna de grossa? Moltes! Però ja saps, “lo que ocurre en Ibiza se queda en Ibiza”, (riu).

Per acabar, tornes aviat a Vilanova i al Geltrú?

Ara per festes aniré a Vilanova i la Geltrú, a visitar la meva família, descansar una miqueta, fer música amb productors de la zona i preparar cosetes per a l’estiu, a veure si aquest estiu faig una visita amb la meva música pel Garraf i Barcelona!

Gràcies, i ens veiem pel Garraf!

A vosaltres, i ens veiem aviat!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.