Vegueria del Penedès

POLÍTICA MUNICIPAL

Les lliçons sobre la banalització política


PSC Vilanova Vilanova i la Geltrú

08-01-2021 13:59

Vostès ni busquen el diàleg ni accepten cap crítica, viuen en un món autocomplaent fins al punt que sembla afirmar que totes les crítiques i queixes al govern estan manipulades per la oposició municipal

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Qualsevol anàlisi política coincideix que el que passa a casa nostra, és similar al que passa a la resta del nostre entorn: la resposta feble de les institucions a les crisis econòmiques i socials ha alimentat a partits i moviments polítics populistes, que de forma resumida, basen el seva estratègia en 1) buscar un culpable de tots els mals i 2)  oferir solucions màgiques a problemes complexes. Trump, el Brexit, i tots els nacionalismes populistes que amenacen Europa són alguns exemples. La regidora Marta Jofra fent un intent d’anàlisi acaba, ni més ni menys, comparant part de la oposició municipal amb el feixisme i amb Trump i justificant un atac contra la democràcia amb el fet que la oposició no estigui d’acord amb la gestió del govern municipal. Ho fa sense cap tipus de vergonya. A aquestes alçades, el nivell dels comentaris polítics d’aquesta regidora són prou coneguts.

La Sra. Jofra ens explica que estava atònita quan va veure l’assalt al Capitoli, segurament no va veure les notícies amb els intents d’assalt al Parlament recentment o fa uns anys, per moviments polítics segurament més propers a ella que a nosaltres. Tampoc deuria veure els mitjans quan Arran, les joventuts de la CUP, van decidir atacar amb violència a la seu del PSC a Vilanova i la Geltrú, a cops de martell i de pedres. Encara avui esperem un acte de disculpa i de condemna per part la CUP. O és que la defensa de la democràcia depèn del dia i del temps que fa? Tants anys crispant l’ambient a Vilanova i la Geltrú i a Catalunya contra altres partits, per veure que ara els culpables són els grups municipals de l’oposició de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú!. Però això no és tot.

Que parli de la banalització a les institucions, o de crear notícies falses quan ella ha participat per exemple de l’insult gratuït acusant a anteriors governs i treballadors d’actuar com la màfia quan es debatien contractes al Ple; que ha insultat  a treballadors municipals acusant-los d’estar involucrats en fets molt greus o de fer informes manipulats pel govern sense proves; acusacions de prevaricació amb temes complicats, per exemple amb la fàbrica Componentes o s’han inventat acusacions de delictes duent-los a la Fiscalia que desprès han quedat en absolutament res, fent patir injustament a treballadors. O el debat sobre els sous polítics i càrrecs de confiança, recorden tants anys de crítica pública i votar en contra, excepte quan arriba el dia que s’han d’escollir els seus càrrecs de confiança i els seus sous al govern.

Sra. Jofra, qui és vostè per donar lliçons de dignitat política?

Potser caldria contemplar altres aspectes que ha obviat al seu article per contextualitzar els darrers mesos: el poc diàleg del govern amb sectors de la ciutat, ja no l’hostaleria, ni els treballadors afectats de decisions, també associacions de veïns que es queixen de falta d’informació i de participació en assumptes municipals, queixes de treballadors municipals, hem vist com els agents socials reclamen més participació en polítiques municipals; queixes ciutadanes sobre la falta de resposta del funcionament de serveis municipals, imposar decisions en aspectes prou rellevants com la mobilitat, evidentment sense escoltar ningú. O bé l’exclusió de la oposició en comissions sobre temes prou importants que impactaran en propers anys i governs que vinguin, perquè segons vostè “són temes d’aquest govern”.

Però avui ens surt amb un article reclamant un debat polític al plenari a l’alçada! però si sistemàticament bloquegen i menyspreen les propostes de dos dels grups de la oposició amb la seva majoria absoluta; perquè la seva estratègia i la única raó de ser de la CUP, i ara des del govern, és incentivar la confrontació constant contra partits polítics que no pensen igual. El PSC a diferència de vostès, i així ho hem demostrat, estem oberts al diàleg, al debat d’idees i de projectes a favor de la ciutat, sovint amb renúncies per tal d’aconseguir majors consensos per assolir el millor per a la ciutat i les persones. Amb els encerts i també errors que haurem comès ho hem fet liderant governs o formant part de governs en coalició, i també quan hem estat a la oposició facilitant acords de temes importants de ciutat, que vostès sempre han intentat bloquejar i a on tampoc s’esperava que estiguessin a l’alçada.

Vostès ni busquen el diàleg ni accepten cap crítica, viuen en un món autocomplaent fins al punt que sembla afirmar que totes les crítiques i queixes al govern estan manipulades per la oposició municipal. El seu argumentari resulta feble i forçat per poder justificar una comparació com aquesta, però com hem dit a l’inici, davant de les queixes per una gestió ineficient, ha de buscar sempre un culpable; és igual que estiguin a la oposició o a un govern amb majoria absoluta, sempre contra el PSC.

Ara a més, veiem que no és una qüestió d’incompetència sinó també d’un baix nivell polític i de concepció pròpia de la democràcia. La simple comparació amb moviments feixistes i antidemocràtics és un insult, a nosaltres i als milers de ciutadans i ciutadanes que ens han fet confiança i és molt greu i lamentable que vingui per part d’una persona que a més signa l’article com a membre del govern local, superant tots els límits que mai s’havien vist en política municipal.

Grup Municipal Socialista Vilanova i la Geltrú

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.