PUBLICITAT
PRODUCCIÓ PRÒPIA
15-01-2021 20:42
L'espigall, un dels productes autòctons més emblemàtics del Garraf, es troba aquests dies en el seu apogeu. En l'esplendor de temporada, aquesta hortalissa es mostra com una genuïna flor d'hivern. Al mes de gener s'acostuma a celebrar la festa de l'espigall, coincidint amb el seu millor moment de producció, però enguany la pandèmia obliga a suspendre-la.
Montse Marcé i Remei Gimeno, de l'Associació d'Espigalls del Garraf, han compartit l'auge de la temporada amb Rosa Huguet, presidenta de l'Agència NODE Garraf, que ha visitat el mercat de Vilanova, tot just per felicitar la tasca que porten a terme des de l'Associació.
Per les restriccions derivades de la pandèmia enguany encara no s'havien pogut festejar les collites d'espigalls, tot i que les condicions climatològiques han acompanyat l'excel·lència qualitativa i l'abundància d'aquesta menja tan característica de la cultura culinària de la nostra comarca.
Des de fa vuit anys, NODE Garraf ha promogut campanyes de divulgació de l'espigall i alhora ha donat suport a la pagesia local per animar el conreu d'aquesta riquesa gastronòmica tan exclusiva de la nostra zona.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT