Vegueria del Penedès

MIRADA INDISCRETA

Junts però separats..


Ferran Savall Vilanova i la Geltrú

07-02-2021 12:36

Ves que la pancarta no sigui l’anunci d’alguna cosa nova.....

Banderoles eleccions al Parlament. Ferran Savall

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els guerrers més vells de les tribus diverses expliquen les seves batalletes, en un foc de camp o en una sobretaula llarga i carregada de carajillos i xupitos. Expliquen  que quan començava una campanya electoral és pintaven amb els colors de batalla i sortien amb galledes de cola i brotxa i enganxaven cartell a tort i a dret. No hi havia paret o cartellera que es resistís al pas dels escamots d’”enganxaires”. S’obria també la veda d’intentar minimitzar la presència de la propaganda dels altres.

Sortides de matinada a vigilar els teus cartells i a tapar els cartells de l’adversari.

Llargues canyes acabades amb gilettes o navalles per tallar les cordes de les pancartes.

Es tracta d’anul·lar la publicitat del contrari per realçar la pròpia.

Això sí sempre amb cortesia i bones cares disculpant els fets amb el recurrent argument que han vingut uns companys de fora i no sabien quin era el tram que els tocava.... Excusa , pura excusa de mal pagador.

I sí algun cop hi havia alguna batussa de caràcter menor es tancava amb mirades de reüll i potser amb alguna empenta.....

Si tu la fas, la pagues. Si tu em tapes, jo et tapo el doble...

I així uns enganxat i al darrera altres tapant en una espiral inacabable.

Ara tot ha canviat, ni galledes de cola ni brotxes ni estratègia d’atac i de defensa, ara toquen per sorteig unes faroles i apa, als professionals del tema amb el plànol de la situació dels teus espais a la ma i a preu fet a tant per banderola penjada. Això ajuda també a desempastifar les parets de la ciutat.

I aquí que ha passat?. Segurament uns i altres van considerar l’espai com seu i per no fer-se mal van interposar les banderoles en una distribució que van creure justa.

Però ja se sap que a vegades la casualitat porta situacions com aquesta. Dos partits que es neguen el pa i la sal  sistemàticament i rebutgen la possibilitat d’arribar a acords o pactar, ara els troben barrejats a dalt d’un fanal.

Quina paradoxa no!

Ves que la pancarta no sigui l’anunci d’alguna cosa nova.....

El temps dirà.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.