Vegueria del Penedès

ASSOCIACIÓ CETÀCEA

Albiren les primeres balenes de l'any a la costa del Garraf


Redacció Sitges

14-02-2021 Última revisió: 23-02-2022 8:25

Es tracta del segon animal més gran del planeta, només superat per la balena blava

Albiren les primeres balenes de l'any a la costa del Garraf. Associació Cetàcea

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els estudiosos de l'Associació Cetàcea han observat aquest cap de setmana les primeres balenes de la temporada a la costa del Garraf. Es tracta dels primers rorquals (balaenoptera physalus) de l'any a la costa de Catalunya, concretament davant de Sitges. Segons han explicat des de l'entitat, com a mínim van poder veure dos exemplars. La balena rorqual és el segon animal més gran del planeta, només superat per la balena blava, i cada any passen multitud d'exemplars per davant les costes del Garraf i Penedès, de camí a les aigües del mar de Ligúria.

L'albirament d'aquest dissabte es va completar amb la  presència de dofins mulars i de frarets, un ocell que molta gent desconeix que es troba present.

L'Associació Cetàcea celebra aquest any 9 anys de treball ininterromput realitzant el seguiment i foto-identificació de les poblacions de dofins i balenes de la costa catalana.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.