Vegueria del Penedès

ESCENA VILANOVINA

El programa de suport a la cultura de Vilanova omple la temporada d'arts escèniques local


Redacció Vilanova i la Geltrú

02-03-2021 9:24

Aquest dissabte 6 de març es posen a la venda les entrades i abonaments per als espectacles fins al juny

El programa de suport a la cultura de Vilanova omple la temporada d'arts escèniques local. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Mentre continua la temporada d'arts escèniques i visuals de Vilanova i la Geltrú aquest mes de març, el Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el Centre d'Art Contemporani La Sala presenten els espectacles que es podran gaudir a la ciutat entre els mesos d'abril i juny.

Tal i com explica la regidora de Cultura, Adelaida Moya “conscients de la feble situació que està vivint el sector de la cultura, i de la importància que té la cultura per a la nostra societat, l'Ajuntament no renuncia a oferir una programació estable per donar suport a aquest sector en moments difícils. D'aquesta manera, la temporada esdevé una eina imprescindible que contribueix a la creació local i a la cohesió de la ciutat”.

Fins al mes de juny es podrà gaudir de 57 propostes d'arts escèniques, música, arts visuals i cinema, dirigida a tots els públics i dissenyada sota criteris de qualitat, singularitat i pluralitat. Al llarg d'aquests mesos també es recuperen els espectacles ajornats per la Covid. La temporada estable combina exposicions, espectacles de teatre, dansa, circ i concerts professionals, amb grans noms de l'escena del país, i també dona oportunitats a la creació que té lloc a la nostra ciutat. La temporada també compta amb la complicitat i col·laboració de col·lectius acadèmics de la ciutat dedicats a l'escena i les arts visuals.

Així en el marc d'aquesta aposta pel suport a la creació local, es podran veure, entre d'altres espectacles “Amics”, amb els vilanovins Dafnis Balduz i Carla Barroso; la presentació del segon disc de la pianista Laura Farré Rozada, la presentació del segon treball del quartet de flautes de bec Windu o un homenatge a Astor Piazzolla del guitarrista i professor vilanoví José Luís Bieito. També gaudirem de la dansa de Trinidad Colomar amb “Uno”, de la mostra de teatre jove de Tracart, o de l'exposició “Univers paral·lel /Univers interior”, de Pink Morro- Raúl Ramos.

Pel que fa a la línia de les propostes consolidades, hi ha el concert de Pau Vallvé, “La tempesta” de William Shakespeare, o dos concerts programats en col·laboració amb el festival Vida Records & Friends, amb The New Raemon + Sam Berridge, i Renaldo & Clara i Mareta Bufona. També es podrà veure “Cobertura”, de Bruno Oro i Clara Segura, o “Els Brugarol”, de Ramon Madaula.

En la línia de noves creacions o propostes més arriscades, es podrà gaudir de “Broadway a capella” i dues propostes de circ: “Fins i tot la foscor” i “Estat d'emergència”. La dansa arribarà amb “Trama”, de Roser López Espinosa, i a La Sala es prorroga l'exposició “The Beautiful people”.

Dins la línia d'espectacles familiars en coordinació amb la programació de La Xarxa, el Principal i l'Auditori proposen “La lluna en un pot”, de la companyia La petita Malumaluga; la projecció del film “Ambauka i el fantasma Bububú”, i el concert “Ambauka. De cap per avall”. La Xarxa portarà al teatre “L'aneguet lleig”, de la companyia T-Gràcia, “La llegenda de Sant Jordi”, de La Roda Produccions, i l'espectacle de Tracart “Alícia, estic somniant?”.

Aquesta temporada també continua la línia pedagògica treballada amb els instituts de la ciutat, amb el programes “CANTEM!”, projecte pedagògic musical, i “MAPADEBALL (TOTS DANSEN)”, projecte pedagògic de dansa. Tots dos en un format adaptat a la pandèmia.

La programació es complementa amb activitats educatives a La Sala, i diverses activitats complementàries com el cicle de xerrades “Parlem de música” o l'activitat especial C.A.M.E.S. amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

La col·laboració amb entitats culturals de la ciutat portarà exposicions i activitats com “30 anys d'històries d'esplai” del Centre d'Esplai Drac Màgic, “Conte va! Va de contes”, o la programació del col·lectiu Medusa Rocks.

A banda, el Teatre Principal seguirà oferint la programació estable de cinema del Cineclub Sala 1, del Cicle Gaudí i del Documental del Mes, a més de les sessions del  Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis organitzat per l'Amical Mauthausen i altres Camps.

Venda d'entrades i abonaments

La venda d'entrades i abonament s'activarà aquest dissabte 6 de març a partir de les 11 h a Internet a www.escenavilanova.cat, i a la taquilla del Teatre Principal d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Els dissabtes la taquilla estarà oberta de 17 a 20 h, i les entrades que quedin disponibles es vendran una hora abans de cada espectacle a la taquilla de l'equipament corresponent.

La venda bimensual de febrer a març ha fet reestructurar també el sistema d'abonaments. S'oferirà un abonament, i a les entrades individuals, com sempre, s'hi podrà aplicar una gran varietat de descomptes.

L'Abonament +4 (35%): permet escollir 4 espectacles o més, d'aquells espectacles amb venda d'entrades activa en el moment de la compra, amb un 35% de descompte.

Pel que fa a les mesures Covid, els equipaments culturals són espais segurs que s'han adaptat a totes les mesures sanitàries per tal que la ciutadania pugui gaudir de la cultura.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.