Vegueria del Penedès

SETMANA DE LA NATURA

Actuació popular a Vilafranca per a la retirada de canya americana a la riera de Llitrà


Redacció Vilafranca del Penedès

24-05-2021 12:37

Es tracta d'una espècie invasora que no deixa que es desenvolupi el bosc de ribera, obtura les rieres i és fàcilment inflamable

Actuació popular a Vilafranca per a la retirada de canya americana a la riera de Llitrà. Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El proper diumenge 30 de maig, en el marc de la Setmana de la Natura, i amb el suport de l’ADF “La Carrerada”, el servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat una actuació per a la retirada de canya americana (Arundo donax) a la riera de Llitrà.

El bosc de ribera, amb arbres com el freixe, l’àlber o el salze, i arbustos com el saüc o l’esbarzer, aporta molts beneficis: és refugi de biodiversitat, filtra la contaminació de l’aigua i redueix l’efecte de les riuades. Però a casa nostra, en molts trams, les ribes de les rieres estan colonitzades per canya americana, una espècie invasora perjudicial, perquè no deixa que es desenvolupi el bosc de ribera, obtura les rieres i és fàcilment inflamable. En els darrers anys, s’han fet diverses actuacions de retirada de canya per la restauració del bosc de ribera a les rieres de Llitrà i l’Adoberia. Però és una espècie molt persistent, i en molts punts, tornen a aparèixer rebrots.

Amb l’actuació del proper diumenge, es busca donar a conèixer aquesta problemàtica i alhora, implicar a la ciutadania a col·laborar trepitjant els rebrots de canya i ajudant a retirar-ne les arrels horitzontals per les quals s’expandeix.

Aquest diumenge, entre les 11 i les 13.30h, qui s’adreci a l'aparcament a tocar del Complex Aquàtic trobarà un punt d'informació on s’explicarà com col·laborar tot fent una passejada al voltant de la riera, i es facilitaran eines i bosses de ràfia per a la retirada de les arrels de la canya. L’actuació es podrà fer en grups bombolla per tal de complir les mesures de seguretat de la COVID. Qui tingui el passaport Edunauta, amb aquesta activitat, podrà aconseguir un nou segell.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.