Vegueria del Penedès

CURS 2020/21

El projecte Traca formarà el professorat sobre el consum de drogues en els joves


Redacció Vilanova i la Geltrú

24-06-2021 20:16

L’objectiu del curs és oferir un espai virtual per debatre sobre el consum de drogues i els seus efectes, i crear un protocol d’intervenció amb els centres educatius

El projecte Traca formarà el professorat sobre el consum de drogues en els joves. CC Garraf

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Projecte Traca del Consell Comarcal del Garraf i el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf organitzen un curs sobre el consum de drogues en persones joves, dirigit al professorat de secundària, batxillerat i formació professional de la comarca. El curs, de 15 hores de durada, es realitzarà durant el mes de juliol en format virtual i està inclòs dins del Pla de Formació de Zona del Garraf.

L’objectiu del curs “Prevenció de drogodependències: tabac, alcohol, cànnabis i altres substàncies” és oferir un espai per debatre sobre el consum de drogues i els seus efectes, així com crear un protocol d’intervenció amb els centres educatius per a treballar de manera pedagògica amb les persones joves i les seves famílies, en casos de consum dins dels instituts.

El curs serà impartit per Lluís Cucurull, tècnic de prevenció de drogodependències del Consell Comarcal del Garraf, i comptarà amb intervenció de professionals del Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependències – CAS Garraf i dels Mossos d'Esquadra.

Activitats del Projecte Traca durant aquest curs

Durant el curs 2020-2021, en el marc del Projecte Traca s’han fet 75 xerrades als centres educatius de Canyelles, Cubelles i Olivella, als centres de formació professional i als espais joves.

D’altra banda, s’han atès 18 casos per consultes relacionades amb el consum de drogues i s’han distribuït als instituts els cartells i adhesius de la campanya “Posem tots els cossos de moda”, que busca fomentar actituds positives de respecte i inclusió entre joves, i treballar l’esperit crític en relació a la imatge personal i les característiques físiques.

El Projecte Traca compta amb la participació dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, i treballa en la prevenció de conductes de risc relacionades amb el consum de drogues, i altres temes com el respecte, l’afectivitat i la sexualitat amb joves d’aquests municipis.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.