Vegueria del Penedès

SANITAT PÚBLICA

Més de 150 persones es concentren davant el CAP Alt Penedès en defensa de l’Atenció Primària


Grup Pro Sanitat Pública Vilafranca del Penedès

02-07-2021 13:44

El manifest denuncia el tancament d’alguns CAPS i de manera generalitzada la pèrdua de la figura del metge/metgessa de capçalera, de la infermera/infermer de referència i també molt bona part de les visites presencials, fent un ús abusiu de l’atenci

Concentració davant el CAP Alt Penedès. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dimecres, 30 de juny, s’ha portat a terme la concentració convocada per la plataforma Marea Blanca arreu de Catalunya, amb la participació de més de 22 ciutats catalanes i que a Vilafranca ha estat organitzada pel Grup Pro Sanitat Pública, que també s’ha adherit al manifest  de Marea Blanca. A Vilafranca s’hi han concentrat més de 150 persones que han reclamat la defensa de la Sanitat Pública i en aquesta ocasió especialment la defensa i millora dels Centres d’Atenció Primària. 

La lectura del manifest ha anat a càrrec de Lluís Lázaro, Beatriz Reina i Maribel Giménez en el qual es posava de relleu que la part de la sanitat que més ha patit les reiterades retallades i la  crisi del COVID19, ha estat precisament l’Atenció Primària, que ha hagut d’assumir noves  funcions amb menys recursos. El manifest denuncia el tancament d’alguns CAPS i de manera  generalitzada la pèrdua de la figura del metge/metgessa de capçalera, de la infermera/infermer  de referència i també molt bona part de les visites presencials, fent un ús abusiu de l’atenció  telefònica. Tot plegat repercutint especialment a les persones amb malalties cròniques i a les  persones grans, que reben una pitjor qualitat de l’atenció i menys nivell de resolució de  problemes de salut. Perquè l’atenció primària és beneficiosa quan és accessible i longitudinal,  realitzada per un mateix professional amb la qual es creen vincles de confiança.

Pel que fa a les reivindicacions concretes per l’Alt Penedès, el Grup Pro Sanitat Pública reclama:  un servei de diàlisi, que les proves mèdiques es facin als serveis públics i no es derivin a les  mútues privades, que les residències tinguin servei mèdic diari i que hi hagi un sistema de  transport eficient per anar als centres sanitaris del Garraf. 

El Grup té previst muntar taules als barris de Vilafranca perquè la gent es pugui adherir al  manifest de la plataforma amb la intenció d’entregar les signatures al Parlament de Catalunya. El Grup Pro Sanitat Pública considera que el paper de la plataforma és necessari i que el gran problema de fons que pateix la sanitat és la manca de finançament, un problema que ve de lluny i que amb la crisi de la COVID19 s’ha fet més evident. 

Més informació

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.