Vegueria del Penedès

REGENERACIÓ DE PLATGES

Costes finançarà al 100% el projecte per a la regeneració natural de les platges de Calafell


Redacció Calafell

12-07-2021 23:00

L’actuació costarà més de 300.000 euros i vol assegurar la sorra a llarg termini

Costes finançarà al 100% el projecte per a la regeneració natural de les platges de Calafell. Ajuntament de Calafell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Servei de Costes de l’Estat ha confirmat que finançarà al 100% el projecte per a la regeneració natural de les platges de Calafell, que costarà més de 300.000 euros. L’actuació es farà entre l’Estany i el límit amb Cunit i la intenció és començar els treballs dins d’aquest 2021.

Costes ja havia anunciat fa dos anys que es feia seu el projecte. Però la disponibilitat pressupostària primer, i la pandèmia després, ho havien ajornat. Ara, l’Ajuntament i el servei de Costes a Tarragona s’han reunit i de la trobada n’ha sortit la confirmació que ja hi ha els diners disponibles. Sortiran dels pressupostos per a la lluita contra el canvi climàtic.

Aquesta iniciativa servirà per a retenir sorra i compensar els efectes dels temporals, però també enriqueix la diversitat biològica, en flora i fauna, de la franja litoral, com s’ha vist amb la nidificació de corriols 30 anys després o la praderia vermella de la tardor. Consisteix a afavorir l’aparició de petites dunes, on s’acumuli sorra de forma natural. De fet, com ja passava abans, amb els madalers.

L’Ajuntament ja ha naturalitzat dos trams, a la platja de Segur de Calafell, a ponent del Port. La prova no ha pogut ser més exitosa i els efectes s’aprecien a simple vista. La platja ha crescut uns quatre metres d’ample i, a les zones acordonades hi ha un gruix de prop de mig metre de sorra nova.

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, explica que “els resultats han estat molt ràpids i indiquen que aquest és el camí”. Afegeix: “Els sistemes dunars estan sent més eficaços que les obres civils o els sistemes mecànics de transportar sorra d’un lloc a un altre”.

Marcos diu també: “Els sistemes dunars són una eina molt bona per lluitar contra l’erosió, els efectes dels temporals i del canvi climàtic. I a Calafell som pioners en fer un projecte d’aquestes característiques en unes platges completament urbanes”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.