Vegueria del Penedès

HABITATGE SOCIAL

Sant Quintí de Mediona rehabilitarà una masia dels segles XVIII-XIX com a habitatge social


Redacció Sant Quintí de Mediona

22-07-2021 9:04

L'Ajuntament vol impulsar una prova pilot de masoveria urbana en aquest edifici plurifamiliar del qual n’és el titular

Sant Quintí de Mediona rehabilitarà una masia dels segles XVIII-XIX com a habitatge social. Diputació de Barcelona

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona l’estudi de viabilitat d’un projecte de masoveria urbana a la Casa del General Weyler, un edifici de cinc habitatges de propietat municipal, que presenta deficiències en l’envolupant i en les zones comunes. L’edifici va ser construït entre els segles XVIII-XIX i antigament havia estat un hostal.

Amb l’adequació d’aquest edifici es vol donar resposta a la problemàtica de la manca d’oferta d’habitatges de lloguer a preus assequibles, fet que fa que la població jove marxi a d’altres municipis de la comarca. D’aquí que l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona hagi volgut impulsar aquesta prova pilot de masoveria urbana en aquest edifici plurifamiliar del qual n’és el titular.

Així, d’acord amb el projecte de masoveria urbana, les obres d’adequació dels elements amb deficiències de l’edifici seran assumides pel mateix ajuntament, acotant les obres pròpies dels masovers a les que calgui fer a l’interior dels habitatges. Els contractes de masoveria urbana permeten accedir a un habitatge de manera més assequible pagant una part del lloguer a través de la realització de les obres d’arranjament que necessiti l’habitatge i que prèviament s’hagi pactat amb la propietat.

Aquesta primera experiència en masoveria urbana servirà per donar a conèixer aquest model d’accés a l’habitatge a la població facilitant, d’aquesta manera, que l’experiència es pugui replicar a través de la intermediació entre privats i la creació d’una borsa de persones masoveres i propietàries.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.