Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR DE VILAFRANCA

Posicionament de l'Associació de Veïns/es del barri de Sant Julià per la Festa Major 2021


AV Barri de Sant Julià Vilafranca del Penedès

28-08-2021 12:12

Els/Les administradors/es, només entenen per col·laboradors/es aquelles persones que han fet alguna activitat amb Ells/es. I a sobre es pensen que preparar les matinades és un deure, una obligació de les AAVV

Festa Major de Vilafranca 2021. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El dia 10 d'agost vam rebre una nota dels Administradors de la FM21 convocant a una reunió amb les diferents AAVV per l'endemà dia 11 d'agost a les 5h tarda. Hi va anar el President, en LLuís. En aquesta reunió no es va dir res de diferent que en l'anterior. Cap resposta a les demandes fetes i moltes preguntes al aire pendent de prendre una decisió a última hora. El President de la nostre AV St Julià els hi va comunicar quina era la decisió de la Junta en relació a la participació a la FM21 en quan a la Capta i a les Matinades. 

" Enguany la Junta de la AV no participarà a cap dels actes esmentats."

Apunts històrics. Fets:

Les matinades de l'any 1979 varen ser catastròfiques i vandaliques. Els particulars que les muntaven, van decidir que no tornaríen a fer parades.

Els Administradors de la FM.1980 van demanar a Felix Balaña Muntaner que parlès amb les AAVV.de Vilafranca i va contactar amb Lluís Montané Hervàs vocal de festes i activitats de l'AVV. Sant Julià, per si era possible organitzar-les.En el primer contacte s'acordà que l'AVV de St.Julià convocaria una reunió amb els cinc barris de la Vila. Allí es va decidir que podriem provar d'organitzar-les preparant un bon esmorzar popular i en contrapartida es portaria un espectacle als 5 Barris com ball, havaneres, sardanes,... .

La decisió es va traslladar als administradors: Joan Badell, Jordi Cervera, Montse Lluverol i Josep Mª Mateu que ho van acceptar.

Aquesta fórmula va funcionar fins l'any 1996. Data en que es té constància a l'AVV. de St. Julià, de que els administradors varen deixar de portar espectacles als Barris.

En el canvi de junta de Sant Julià de l'any 2013, es va començar a preguntar als Administradors de torn com es que ja no es portaven espectacles als barris. La Junta actual ho està fent des del 2017, sense rebre cap resposta concreta i sempre excusant se en què no és cosa seva, sinó del patronat.

Al finalitzar la FM del 2019, la junta decideix portar a terme una protesta mes contundent. Hem passat el COVID19, i estem a dies de la FM 2021 i no hi ha cap interés ni voluntat d'entendre el què els hi expliquem.

Donem raons:

1.- No rebre cap resposta de negociació per part dels Administradors, ni d'aquest any ni dels anteriors a la proposta de recuperar la participació entre les persones dels barris, de les AAVV i l'administració de la FM. 

2.- Sorprèn la ignorància i la prepotència dels administradors. Saben molt poc o res de com s'han fet les coses en els anys anteriors a Ells/es. Convoquen a reunió sense portar un guió treballat i què aporti solucions i/o respostes. Deixen els temes claus que ens interessen a nosaltres sempre pendents d'última hora.

3.- Cap respecte per les persones que tenen al davant; persones què porten anys treballant en la festa i els fan propostes, donen idees, expliquen, ..., per poder anar millorant aspectes cada any, però t'adones què no serveix per a res. 

4.- Persisteix el desconeixement voluntari i acreditat de les persones Administradores de la festa, què no valoren la importància de la participació dels que viuen en els barris, què són Vilatans i Vilatanes com els altres. Si se'ls deixa poden viure i disfrutar, ajudar i participar en la festa. 

Els/Les administradors/es, només entenen per col·laboradors/es aquelles persones que han fet alguna activitat amb Ells/es. I a sobre es pensen que preparar les matinades és un deure, una obligació de les AAVV.

En aquest sentit caldria reunir se amb Ells/es tan bon punt fossin escollits, per recordar els hi que:

1.- Els impostos els paguem tots i totes i els deutes de la FM també; aleshores  perquè els molesta tant que hi hagi participació?. 

2.- Preparar les matinades i l'acollida de la Capta porta feina i despeses que no es conten dintre de la FM. 

3.- Preparar les festes facilita la inclusió de Veïns i Veïnes d'altres cultures i així es  va demostrar durant uns quants anys.

5.- Les persones que formen l'actual executiu, són en bona part responsables d'aquesta situació i per això creiem que cal fer visible aquestes actuacions anti democràtiques per aconseguir resoldre el problema. 

Tot plegat ha estat afavorint el centralisme de les festes durant anys.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.