Vegueria del Penedès

FESTIVAL DE CINEMA DE SITGES

Fernando González reflexiona sobre "les dificultats de fer-se adult" a la segona temporada de la sèrie 'Paraíso'


ACN/ Pere Francesch Sitges

13-10-2021 8:40

'El gènere fantàstic és una bona carcassa per parlar de sentiments i conflictes' diu el director al Festival de Sitges

L’equip de 'Paraíso' ha presentat un avançament de la segona temporada al Festival de cinema de Sitges. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El cineasta Fernando González Molina reflexiona a la segona temporada de 'Paraíso' sobre "les dificultats de fer-se adult i les segons oportunitats". L’equip de 'Paraíso' ha presentat un avançament de la segona temporada al Festival de cinema de Sitges a la xerrada 'Així es crea l’univers fantàstic de 'Paraíso'', centrada en els efectes especials de la sèrie. "El gènere fantàstic és una bona carcassa per parlar de sentiments, d'emocions i de conflictes", afirma González Molina, en una entrevista amb l'ACN. 'Paraíso' és la primera sèrie original de Movistar+ de gènere fantàstic produïda en col·laboració amb The Mediapro Studio i la nova temporada arribarà a la plataforma l'any 2022.

La primera temporada es va situar a l'any 1992, al final de l'estiu en un poble de costa. La Sandra, l'Eva i la Malena, de 15 anys, desapareixen en una discoteca sense deixar cap rastre. El Javi, el germà petita de la Sandra, comença una investigació amb el Quino i l'Álvaro, els seus millors amics, i el Zeta, un company de classe.

A la segona temporada han passat tres anys des dels esdeveniments de la primera i un altre grup de No Morts, les Novavis, apareix a Almanzora. El seu objectiu és destruir el poble per poder portar a terme el seu ritual de regeneració. En aquest context, la vida dels familiars i amics del Javi corren perill. A més a més, sorgeix un altre misteri: el vertader origen del Javi, un secret amagat pels seus pares des del seu naixement.

González Molina creu que la segona temporada parla "de les dificultats de fer-se adult i de les segones oportunitats. La sèrie juga amb l'espectador i parla del pas a l'edat adulta i de la paternitat i la maternitat", un tema que ja apareixia en la primera temporada, però en aquesta aprofundeix en la relació entre pares i fills.

L'actriu Macarena García explica, també en una entrevista amb l'ACN, que en aquesta temporada han passat tres anys respecte l'anterior i es veu el seu personatge, la guàrdia civil Paula Costa, que ha aconseguit trobar certa estabilitat i pau. "Veurem una Costa amb un pòsit de tot el que li va passar tres anys enrere i una cosa que la condicionarà és que estarà embarassada". Costa, explica Garcia, sap que cada tres anys un perill amenaça i intueix que alguna cosa està a punt de passar i "es posarà a investigar per descobrir-ho, i per cuidar i protegir" als seus amics.

Efectes especials

Fernando González Molina va presentar al Festival de Sitges, amb actors de la sèrie i Elías M. Félix, director de fotografia, i Isidro Jiménez, director de Postproducció de TELSON, un avançament de la segona temporada i els efectes visuals de la sèrie. A la segona temporada, apunta, "hi ha diversos universos que conflueixen i una de les realitats de 'Paraíso' està creada tota digitalment i gravada en un plató", en el qual han creat un món nou anomenat l'Abisme. "Ha estat un desafiament enorme", indica.

A la primera temporada, es van crear per a 'Paraíso' més de 600 plans d’efectes visuals (VFX) i recreacions en 3D que van contribuir a construir l'univers fantàstic ideat per Fernando González Molina, Ruth García i David Oliva. En aquesta segona temporada, l’equip de postproducció de Telson sota la supervisió de Daniel de Madrid, i liderats pel responsable tècnic de postproducció de la companyia, Isidro Jiménez, han recreat un món encara més fantàstic que l’anterior, amb els efectes màgics dels protagonistes; la generació d’animals amb tecnologia CGI (Computed Generated Imagery), la desaparició de cossos en partícules o la generació lumínica sobre els cossos dels actors, també creats digitalment.

Macarena García ha dit que el seu personatge a 'Paraíso' forma part en menor mesura de les escenes fantàstiques, i és més terrenal. Així mateix, apunta que a la segona temporada el personatge seguirà en la línia de la primera.

Sèries i pel·lícules

González Molina ha dirigit films com 'Palmeras en la nieve' o 'El guardián invisible' i 'Legado en los huesos', de la trilogia del Baztán. Sobre les diferències entre rodar una sèrie o una pel·lícula, admet que en el cas d'una sèrie ho pateix més perquè té una durada més llarga. Creu que a nivell d'exigència personal, però, és el mateix perquè "poc queda de la televisió que es feia on s'estava en un plató i es feia un capítol en vuit dies. La sèrie 'Paraíso' està dissenyada com una gran pel·lícula de 400 minuts, però l'ambició és la mateixa que la d'una pel·lícula", afegeix.

De cara a pròximes temporades de 'Paraíso', el director apunta que sempre havien dissenyat i plantejat la sèrie en dues temporades. "A partir d'ara, té un univers i uns personatges que permeten avançar en la història", però, diu, no saben de moment si hi haurà més temporades.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.