Vegueria del Penedès

MOSTRA MULTISECTORIAL

El conseller Roger Torrent inaugurarà una Fira de Novembre que aposta per la innovació


Redacció Vilanova i la Geltrú

25-10-2021 17:25

L'Espai VNG Innova mostrarà experiències i iniciatives que empreses i organismes locals impulsen en el camp de la creativitat, les noves tecnologies i la innovació

El conseller Roger Torrent inaugurarà una Fira de Novembre que aposta per la innovació. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Fira de Novembre convertirà la plaça de la Vila en un aparador de la innovació en l'economia de la ciutat. L'Espai VNG Innova mostrarà experiències i iniciatives que empreses i organismes locals impulsen en el camp de la creativitat, les noves tecnologies i la innovació. Impressió 3D, realitat augmentada i robòtica social, aplicades a la indústria mèdia, la salut i la sostenibilitat són alguns dels projectes que es donaran a conèixer.

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, ha destacat que la innovació és un sector estratègic en la recuperació de la ciutat i el país, “a Vilanova i la Geltrú tenim un sector de la innovació i de les tecnologies emergents amb un gran potencial i cal que el donem a conèixer. Des de l'administració ens toca proporcionar aquests espais com la Fira, que siguin un aparador i espai de posada en comú”.

Arnau ha avançat també que serà el conseller d'Empresa, i Treball, Roger Torrent, l'encarregat d'inaugurar la Fira. “L'hem convidat amb la voluntat de traslladar-li i visualitzar la feina que es fa des de Vilanova i la Geltrú en aquest sector”.

Sota el nom de VNG Innova la plaça de la Vila serà aquest espai estratègic econòmic. Hi haurà tres grans esferes, dedicades a tres àmbits: la creativitat, la salut i la sostenibilitat. En cadascun es podran veure models, projectes i experiències relacionades, com ara escenaris virtuals, roba esportiva feta reciclant plàstics i robots d'ajuda a les persones.

El regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina, explica que “mostrarem quins agents i quines empreses estan en consonància amb aquesta evolució de l'economia, en l'àmbit de la robòtica, la tecnologia, la innovació i el coneixement”. La voluntat, per Medina, és que VNG Innova “sigui aquest espai per aprofitar aquest esdeveniment de ciutat per crear sinergies i aprofitar per promoure que la nostra economia evolucioni, es desenvolupi estratègicament”.

En el mateix sentit, la regidora d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez, reforça l'aposta de la ciutat per la innovació, “una de les línies principals de treball és buscar que Vilanova i la Geltrú sigui un centre de referència de les tecnologies immersives a Catalunya”. Per la regidora és important “crear aquest escenari procliu per atraure el talent i sobretot les inversions que hi ha darrere d'aquest teixit econòmic que s'està desenvolupant”.

Les activitats de la Fira de Novembre començaran el dia 4, amb el Pòrtic de la Fira, a càrrec de Mariona Sanz, directora general de Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya. Aquesta conferència és especialment interessant en el context actual “per la importància que els fons europeus representaran en totes les economies en l'àmbit local” remarca la regidora d'Empresa i Innovació.

L'escenari de la plaça de la Vila amb l'aposta per la Innovació anirà acompanyat per xerrades i conferències, que es podran seguir en directe per Internet.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.