Vegueria del Penedès

DEMANDA HISTÒRICA

El Parlament aprova la resolució del PSC per al nou hospital comarcal de Vilanova


PSC Vilanova i la Geltrú

31-10-2021 9:15

Després d’11 anys, el PSC considera imperiosa la necessitat d’aquesta nova infraestructura per a la comarca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El passat 28 d’octubre la comissió de Salut del Parlament de Catalunya va aprovar la resolució presentada pel diputat Juan Luis Ruiz --grup dels Socialistes-Units per Avançar--, on s’insta al Govern de Catalunya a redactar, en un termini màxim de sis mesos, el projecte bàsic, i posteriorment l’executiu, per a la construcció del nou hospital comarcal de Vilanova i la Geltrú.

La resolució va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups, excepte  el  d’ERC i el de JuntsxCat: ambdues formacions es van abstenir per no ser acceptada una esmena que van presentar i que supeditava la necessitat de l’Hospital a una nova valoració del Consorci de l’Alt Penedès i el Garraf. Segons ERC i JuntsxCat, cal que el consorci torni a valorar si el Garraf requereix una nova infraestructura sanitària com és el Nou Hospital Comarcal del Garraf a Vilanova i la Geltrú.

Així doncs, sorprèn l’abstenció de JuntsxCat,  ja que en el seu programa electoral duia: “Continuarem treballant per a la construcció, a Vilanova i la Geltrú, del nou hospital de referència de l’Alt Penedès i el Garraf”. Tanmateix, sorprèn el posicionament, d’ERC. La seva cap de llista, en la primera entrevista com a alcaldessa, reclamava, també, el nou hospital comarcal: “La ciutat fa prop de deu anys que espera: No és un caprici”.

Cal recordar, que l’any  2010, el Departament de Salut, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Cat Salut i el Consorci Sanitari del Garraf signaven el Protocol Marc d’intencions  i col·laboració per a promoure el pla de reordenació Hospitalària del Garraf, un acord on es contemplava la construcció d’un nou centre hospitalari comarcal a la capital del Garraf. 

Després d’11 anys, el PSC considera imperiosa la necessitat d’aquesta nova infraestructura per a la comarca. Durant més d’una dècada, s’han fet plans funcionals, plans directors, plans de viabilitat, concursos d’idees per la construcció d’equipaments, entre d’altres. És evident que cal planificar ja la construcció i la dotació de recursos humans.

Vilanova i la Geltrú, i el Garraf, necessiten dotar-se ja de les infraestructures sanitàries i dels recursos necessaris per al benestar de la seva ciutadania. No pot esperar 10 anys més. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.