Vegueria del Penedès

COOPERACIÓ

Garraf Coopera posa en marxa una campanya d’ajut humanitari pel Brasil


Redacció Vilanova i la Geltrú

01-11-2021 19:07

L’objectiu és donar suport econòmic a la compra i distribució de Cestas básicas elaborades amb arròs, frèjoles, mantega, oli, pasta, pa, llet, fruita, producte fresc i productes bàsics d’higiene comprats en origen a cooperació de producció local

Garraf Coopera posa en marxa una campanya d’ajut humanitari pel Brasil. Garraf Coopera

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'associació Garraf Coopera, una associació de Cooperació Internacional creada a l’any 2011 a Vilanova i la Geltrú, ha posat en marxa una campanya d’ajut humanitari pel Brasil: "La pandèmia Covid 19 a Brasil està destruint milers de vides i posant a milions de famílies en la més absoluta pobresa, greu fenomen agreujat per la política erràtica i ultraliberal del seu president i govern de la Unió, un personatge negacionista de les recomanacions de viròlegs i epidemiòlegs d’arreu del món i que està provocant una situació cada vegada més crítica al país. La situació és molt desigual, segons els estats i els seus governs. Hi ha estats confinats, semi-confinats o totalment des-confinats i es constata que a la majoria del país no hi ha llits hospitalaris suficients, recursos de suport a les persones afectades, equipament sanitari o tests per a la població. La economia està gairebé paralitzada en molts estats i els subsidis socials, els ERTES, ingrés mínim de subsistència i altres mesures preses pels governs i estats de la Unió Europea són inexistents al Brasil per a la majoria de la població".

L'associació vilanovina col·labora des de fa 10 anys amb projectes de suport i promoció de l’Economia Solidària donant suport econòmic i financer amb caràcter anual a la Cooperativa Central Justa Trama, que treballa a 5 estats del Brasil i dona feina a més de 600 famílies amb un model productiu que es caracteritza per la integració de la producció de fibra ecològica amb l’agricultura familiar i la confecció de peces de roba, calçat i complements que es comercialitzen sota els principis d’economia solidària, comerç just i respecte pel medi ambient.

Per ajudar Justa Trama, Garraf ha posat en marxa, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú i amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, una campanya solidària amb el poble brasiler per donar ajut alimentari d’emergència a centenars de famílies en greu risc de vulnerabilitat a l’entorn dels cinc estats on està present la Justa Trama i les seves aliances locals, com ara, els bancs populars, el  Moviment Sense Terra, sindicats i entitats religioses, entre d’altres. L’objectiu és donar suport econòmic a la compra i distribució de "Cestas básicas" elaborades amb arròs, frèjoles, mantega, oli, pasta, pa, llet, fruita, producte fresc i productes bàsics d’higiene. Els productes es compren en origen a cooperatives de producció local i d’economia social. El preu aproximat és de 20€ per cistella bàsica que alimentarà a una família de 4 membres durant 20 dies. Amb aquesta campanya fa una crida a la solidaritat i col·laboració amb donacions amb l’objectiu de minimitzar la fam i la pobresa més extrema.

En el marc d’aquesta campanya s’ha creat una App per mòbils amb el nom Garrafcoopera Cestas Básicas Brasil que estarà a la plataforma Instagram, on podreu trobar més informació i el procediment per donar suport econòmic. També han habilitat un compte corrent de la Caixa d’Enginyers perquè aquelles persones que vulguin fer aportacions s’identifiquin (si així ho desitgen) i indiquin el concepte Cestas Básicas Brasil i el seu e-mail si volen estar informades de la marxa de la campanya. El compte és Caixa d’Enginyers ES95 3025 0031 1414 0000 5077. Titular: Garraf Coopera.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.