Vegueria del Penedès

HISTÒRIA LOCAL

Vilafranca programa un cicle de conferències sobre el patrimoni documental penedesenc


Redacció Vilafranca del Penedès

03-11-2021 18:13

El Centre de Documentació de VINSEUM, la Biblioteca Torras i Bages i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès volen posar en valor la documentació i el treball dels investigadors i investigadores

Vilafranca programa un cicle de conferències sobre el patrimoni documental penedesenc. Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Tres equipaments culturals, VINSEUM, la Biblioteca Torras i Bages i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, s’uneixen per oferir aquest mes de novembre un cicle de 6 conferències sobre el patrimoni documental i els seus investigadors i investigadores. La presentació ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Ricard Rafecas i els directors dels tres equipaments, Xavier Fornos, de VINSEUM, Daniel García, de la biblioteca, i Daniel Vilarrúbies, de l’arxiu.

Es tracta d’un treball conjunt dels tres equipaments per posar en valor la documentació i el treball dels investigadors i investigadores que acullen diàriament en la seva tasca de recerca.

Cadascun dels tres equipaments ha organitzat dues conferències que tindran lloc a les seves instal·lacions entre el 8 i el 18 de novembre.

Així, la biblioteca acollirà la primera de les conferències dilluns dia 8, a les 18.30h, amb el títol “Papers, pedres i memòries: el patrimoni”, a càrrec de l’historiador local Daniel Sancho, i el dia 15, a les 18.30h, la conferència anirà a càrrec d’un altre historiador de Vilafranca, Josep M. Feliu, que versarà sobre “Cases històriques de Vilafranca del Penedès”.

A l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, la primera conferència, el 10 de novembre, a les 18.30h, versarà sobre l’evolució urbanística del nucli antic de Vilafranca (segles XV-XIX) a càrrec de Josep Bosch. La segona, el dia 17 de novembre, a les 18.30h, a càrrec de l’historiador quintinenc Xavier Argemí, tractarà sobre la figura d’un científic de la Il·lustració amb arrels al Penedès, Felip Bauçà Canyas (1764-1834).

Finalment, a l’auditori de VINSEUM el dia 11, a les 19.30h, tindrà lloc la presentació de llibre de Miquel Fañanàs “Les drassanes del rei”, que tracta la figura del rei Pere El Gran, mort a Vilafranca, i que comptarà també amb la participació de l’historiador penedesenc Roger Benito que tractarà sobre la Vilafranca de l’època.

La darrera xerrada serà el dia 18, a les 19h, al Centre de Documentació de VINSEUM al carrer de la Palma, 24, on Jordina Escala i Carmina Admetlla parlaran de com es documenta i conserva l’ampli arxiu de 150.000 etiquetes de vi que té VINSEUM.

Les inscripcions a les xerrades s’hauran de fer amb cita prèvia a les respectives webs dels tres equipaments.

El regidor de Cultura, Ricard Rafecas, es mostrava satisfet del “treball conjunt i inèdit dels tres equipaments, que han emprès una iniciativa per millorar el coneixement de patrimoni històric del Penedès”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.