CANVI CLIMÀTIC
05-11-2021 20:15
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Família Torres ha dissenyat un sistema per capturar i reutilitzar el CO2 de la fermentació del vi. El mètode, pioner al sector, consisteix en adaptar els dipòsits fermentadors perquè el diòxid de carboni alliberat sigui conduït cap a uns globus de grans dimensions. Amb un compressor d’aire, el gas es comprimeix a una pressió que permet passar-lo a un altre dipòsit, on s’emmagatzema. L'objectiu és utilitzar-lo després com a gas inert a les tines on hi ha vi per evitar-ne l’oxidació. La companyia vinícola ha estrenat el sistema durant aquesta verema al celler de Pacs del Penedès, on assegura que ha obtingut uns resultats "excel·lents". Segons els càlculs de l'empresa, cada any podrà reutilitzar 20 tones de CO2 –un terç del gas que adquireix-.
La companyia recorda que utilitzar CO2 o una barreja de diòxid i nitrogen per protegir el vi és una tècnica molt habitual. Normalment, el CO2 el subministra un proveïdor que l'adquireix de refineries de petroli. Amb el sistema de reutilització estrenat ara, Família Torres subratlla que evita qualsevol emissió contaminant. El president de Família Torres, Miquel A. Torres, ha assegurat que la firma està disposada a compartir la iniciativa amb altres cellers.
PUBLICITAT
PUBLICITAT