Vegueria del Penedès

PLAGA

L'Ajuntament de Sant Sadurní demana la col·laboració ciutadana per controlar el bernat marbrejat


Redacció Sant Sadurní d'Anoia

09-11-2021 9:31

L'insecte no mossega a persones ni animals ni transmet malalties però és molt molest i nociu pels cultius

Si s'atrapa dins a casa no s'ha de tornar a alliberar a l'exterior, s'ha de posar en un pot amb aigua i sabó

L'Ajuntament de Sant Sadurní demana la col·laboració ciutadana per controlar el bernat marbrejat. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El servei de Salut de l'Ajuntament de Sant Sadurní fan una crida a la col·laboració ciutadana per tal de controlar el bernat marbrejat. Recentment s'ha detectat de nou al municipi l'insecte Bernat marbrejat (Halyomorpha halis),  un bernat o xinxa exòtica provinent de l'Àsia i que es distingeix dels bernats autòctons per tenir unes bandes blanques a les antenes.

L'insecte no mossega a persones ni animals ni tampoc transmet malalties, però molesta perquè hiverna a construccions humanes i especialment és nociu per a arbres fruiters i ornamentals i cultius agrícoles produint-hi important danys. Si s'atrapa dins a casa no s'ha de tornar a alliberar a l'exterior, s'ha de posar en un pot amb aigua i sabó.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.