Vegueria del Penedès

NOU PROJECTE

La firma Ametller celebra l'informe favorable de la Comissió Territorial sobre l'Agroparc Penedès


ACN Gelida

24-12-2021 11:27

Ocuparà 258 hectàrees entre Gelida i Sant Llorenç d'Hortons i preveu generar 433 milions d'euros

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Ametller Origen ha celebrat l'informe favorable de la Comissió Territorial de Catalunya que, segons l'empresa, ha rebut el seu projecte Agroparc Penedès. La firma assegura que és el primer cop que es dona llum verda a un projecte d'interès territorial promogut per una iniciativa privada. Aquest informe suposa el tret de sortida de la tramitació administrativa i urbanística de l'expedient. El novembre passat l'Ajuntament de Gelida va aprovar per ple el primer tràmit. L'Agroparc Penedès proposa un nou model agroalimentari "100% sostenible i circular" que integrarà agricultura, ramaderia, agroindústria i energies renovables en un únic espai. Preveu evitar l'emissió de 1.400 tones de CO2 cada any.

Amb un volum d'inversió previst de 180 milions d'euros, des d'Ametller destaquen que es tracta del primer projecte aprovat per la Comissió Territorial de Catalunya que inclou la dinamització de sol urbanitzable i no urbanitzable en un mateix espai amb l'objectiu d'aconseguir una economia circular.

L'Agroparc Penedès s'ubicarà a la zona nord de l'Alt Penedès, entre Gelida i Sant Llorenç d'Hortons, en una extensió de 258 hectàrees. El projecte preveu mobilitzar una activitat productiva valorada en 433 milions d'euros i crear més de 3.100 llocs de treball entre directes, indirectes i induïts.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.