Vegueria del Penedès

MÚSICA TRADICIONAL

L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC), primera confirmació pel FIMPT 2022


Redacció Vilanova i la Geltrú

15-01-2022 9:41

L'OMAC és un conjunt instrumental format per 31 joves músics professionals d'instruments tradicionals, d'entre 20 i 35 anys, d'arreu dels Països Catalans

L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC), primera confirmació pel FIMPT 2022. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC) és la primera confirmació del FIMPT (Festival Internacional de Música Popular i Tradicional) 2022. La formació presentarà a Vilanova i la Geltrú, el 10 de juliol, la seva primera producció "Trencadís".

L'OMAC és un conjunt instrumental format per 31 joves músics professionals d'instruments tradicionals, d'entre 20 i 35 anys, d'arreu dels Països Catalans. L'objectiu d'aquesta formació és donar protagonisme a una generació de músics tradicionals de gran talent, fer d'altaveu de la cultura literària i musical del nostre territori i actualitzar la nostra música d'arrel per tal de crear nous públics en aquest àmbit musical.

Trencadís és la primera producció de l'OMAC, un concert de nova creació, compost i dirigit per Daniel López, amb més de trenta músics en escena i la cantant solista Anna Ferrer. La proposta ofereix dotze poemes musicats de poetes i poetesses post contemporanis d'arreu dels Països Catalans, i explora formes musicals ancestrals de transmissió oral per transformar-les, aprofitant la tímbrica atractiva i sorprenent dels instruments, amb una acurada i moderna posada en escena.

La direcció del festival vilanoví destaca que "l'OMAC és una plataforma molt necessària per a la música d'arrel, oferint un espai pels joves músics, joves compositors i també poetes i poetesses contemporanis, per esdevenir un referent de la música orquestral tradicional nacional i internacional i crear nous públics". La proposta compleix amb tots els objectius del FIMPT, que se celebrarà del 8 al 10 de juliol de 2022, i per això es podrà veure tancant el festival, el diumenge.

L'OMAC s'afegeix a la mallorquina Mar Grimalt, guanyadora del 14è Concurs Sons de la Mediterrània, que tal com es va donar a conèixer el mes d'octubre, en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, formarà part del cartell del FIMPT 2022.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.