Vegueria del Penedès

DIA EUROPEU DE LA MEDIACIÓ

El servei de mediació de Sitges atén 47 casos i 80 persones des de la posada en marxa


Redacció Sitges

20-01-2022 17:41

Amb motiu del Dia Europeu de la Mediació, la regidoria de Participació i Transparència presenta el balanç del nou servei que s’ha posat en marxa aquest 2021

El servei de mediació de Sitges atén 47 casos i 80 persones des de la posada en marxa . Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Sitges commemora el Dia Europeu de la Mediació, el 21 de gener, que té l’objectiu de promoure aquest sistema de gestió de conflictes i desavinences a través del diàleg, el respecte i la responsabilitat, i que permeten progressar cap a una societat més cohesionada.
Coincidint amb aquesta efemèride, la regidoria de Participació i Transparència de l’Ajuntament de Sitges presenta el balanç del servei de Mediació, que va començar a funcionar a principis del 2021. Des que es va iniciar el servei, s’ha atès 80 persones que representen 47 casos.

D’aquests, 10 s’han finalitzat amb un acord (verbal o escrit), 10 casos no s’han pogut mediar per la negativa d’una de les parts a participar en el procés, 5 casos no eren susceptibles de mediació, i en 2 casos ha estat impossible localitzar una de les parts. Els 20 restants, estan oberts i en vies de resolució.

La regidora de Participació, Elisabeth Pérez, valora positivament el nou servei i assegura que “des que està en marxa, s’han pogut tractar i resoldre les primeres qüestions evitant procediments més costosos”.

La majoria de casos corresponen a conflictes veïnals i estan relacionats amb sorolls, animals domèstics, obres, relació / comunicació, neteja i higiene, i humitats, entres d’altres qüestions. El servei de mediació també ha tractat casos familiars, contractuals i de justícia restaurativa. El perfil de les persones sol·licitants és majoritàriament d’entre 30 i 64 anys (80%), mentre que un 10% són menors d’edat i un 10% són persones de més de 65 anys. Pel que fa al gènere, un 55% són homes i un 45% són dones. La nacionalitat de les persones sol·licitants, també és variada, tot i que la gran majoria són de nacionalitat espanyola, també n’hi ha de nacionalitat anglesa, xinesa, francesa, italiana i americana, entre d’altres.

La regidora de Participació, Elisabeth Pérez, recorda que “la mediació és una via molt important perquè permet arribar a una solució dialogada i acordada entre les parts implicades i, a més, redueix els processos burocràtics i el temps de resolució. L’objectiu és que les dues parts apreciïn l’acord i la solució com a satisfactòria”. El servei de mediació és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Sitges i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Què és el Servei de Mediació?

Aquest procediment és una mesura alternativa a la justícia i ofereix a la ciutadania un espai de diàleg, amb l’ajuda de la persona mediadora, en el qual es poden gestionar els conflictes i les desavinences que es poden donar fruit de la convivència.

Els temes poden estar vinculats a les relacions veïnals (sorolls, olors, humitats, animals domèstics i aires condicionats, entre d’altres), relacions escolars i associatives, familiars, d’incompliments d’ordenances, activitats econòmiques i d’ús d’espais públics, entre d’altres.

La Mediació Municipal no intervé en conflictes de separació i divorci, tampoc en aquells en què l’Ajuntament n’és part, mercantils o de consum, amb procediment judicial obert i de violència de gènere.

Com funciona?

Per accedir a aquest servei gratuït cal que una de les parts implicades ho sol·liciti i demani cita prèvia a mediacio@sitges.cat o al telèfon 603 850 967. La persona mediadora es posarà en contacte amb les diferents parts i valorarà la viabilitat del procés de mediació.

SERVEI DE MEDIACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE SITGES

Sol·licitud de visita: mediacio@sitges.cat o telèfon 603 850 967
Horari amb hora demanada: Dimecres i dijous de 9 a 14 h i de 15 a 20 h
Lloc d’atenció:
• Carrer Major cantonada amb Plaça de l’Ajuntament,
• OAC del poble de Garraf
• OAC de Les Botigues
Web: www.sitges.cat/mediacio

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.