Vegueria del Penedès

NEXT GENERATION

Codorníu lidera un projecte per millorar la producció alimentària a través de la intel·ligència artificial


ACN Sant Sadurní d'Anoia

23-02-2022 11:38

Un consorci de set empreses posa en marxa ALIMENTE 21 per millorar la qualitat i sostenibilitat del sector

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Raventós Codorníu encapçala una aliança empresarial per desenvolupar el projecte ALIMENTE 21, una iniciativa per aplicar la intel·ligència artificial a la producció alimentària. L'objectiu és incrementar l'eficiència de la gestió industrial, millorar la qualitat i seguretat, i reduir l'impacte ambiental. El hub el formen la vinícola Codorníu, les càrniques Aldelís i Prolongo, i els proveïdors tecnològics Mapex, Omron, Cibernos i Agropixel. El projecte s'estén fins el 2024 amb un pressupost de 5,1 MEUR, dels quals 3 milions estan finançats amb fons Next Generation. ALIMENTE 21 està coordinat pel centre tecnològic Eurecat, que treballarà amb les set empreses per desenvolupar solucions tecnològiques per avançar en la gestió alimentària.

El projecte es proposa aconseguir aplicar tant la Intel·ligència Artificial, com el 'Big Data' i el 'Digital Twin' per fer avançar la industria alimentària cap a una gestió predictiva, que permeti anticipar-se a allò que succeirà. També es vol treballar per desenvolupar solucions prescriptives, per suggerir accions a fer. Els impulsors destaquen, especialment, la intenció d'incidir en un descens del consum de l'aigua i l'energia.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.