PUBLICITAT
FORA DE LA DO PÈNEDÈS
22-03-2022 10:39
Clàssic Penedès ha iniciat els tràmits per convertir-se en una nova denominació d’origen catalana. De moment, però, aquests vins escumosos continuen dins de la DO Penedès i gaudeixen de tots els avantatges qualitatius de formar part d’una DO.
En aquest sentit, a finals del 2021, la DO Penedès presentava el seu Pla Estratègic 2030 on es feia evident les diferències estratègiques entre els vins tranquils i escumosos, ja no només a nivell productiu, sinó també en polítiques comercials i de mercats. Davant d’aquest fet, el Pla Estratègic preveu traçar un nou camí pels vins escumosos i crear una nova denominació d’origen exclusiva per a vins de bombolles d’alta qualitat del Penedès.
Clàssic Penedès són els vins escumosos emparats per la DO Penedès que segueixen el mètode tradicional i ancestral d’elaboració. Les principals característiques d’aquests escumosos són l’elaboració 100% ecològica, la criança 100% reserva i l’origen 100% Penedès. Aquests tres punts, juntament amb la realitat vitícola del territori, converteix el Penedès en una de les zones de vins escumosos més important del món.
Els escumosos Clàssic Penedès van néixer amb la garantia de respectar una agricultura que s'integra en el medi, utilitzant mètodes tradicionals de conreu i tècniques 100% ecològiques. De fet, la DO Penedès és la primera DO 100% ecològica del món pel que fa als vins escumosos de qualitat.
Un altre de les característiques dels Clàssic Penedès és la utilització de varietats autòctones de raïm per fer els vins escumosos.
Penedès, zona de bombolles
Des de finals del segle XIX s’han elaborat vins escumosos a la zona del Penedès de manera continuada. Aquest fet històric, juntament amb la realitat vitícola del territori, posiciona el Penedès com una de les zones de vins escumosos més importants del món.
La creació d’una nova denominació d’origen de vins escumosos del Penedès permetrà transmetre aquesta potencialitat territorial i la seva història.
Presentació oficial al Fòrum Gastronòmic de Girona
Durant el Fòrum Gastronòmic de Girona celebrat del 13 al 15 de març es va presentar oficialment l’inici dels tràmits per ser la propera denominació d’origen catalana. A l’Auditori del Fòrum Gatronòmic es van fer dues presentacions on els diferents cellers van explicar públicament els valors de Clàssic Penedès i el procés per a esdevenir una DO independent.
Al finalitzar les presentacions, els xefs Joan Roca, Massimo Bottura, Mauro Colagreco i Nandu Jubany brindaven juntament amb els representants dels cellers de Clàssic Penedès presents al Fòrum Gastronòmic.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT