DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

LLEURE, AFECCIONS

La Nit de la Gastronomia de Vilanova


La iniciativa enogastronòmica tindrà format de menú degustació, amb petites però variades racions que repassaran el bo i millor de l'oferta local. Des de l'organització, s'ha buscat la implicació i participació de tots els sectors i associacions gremials.

Informació de l'acte

El restaurant Mas Roquer del Càmping Vilanova Park viurà a partir de dos quarts de nou de la nit del divendres 8 de maig una destacada novetat en el marc de les accions de promoció gastronòmica de la ciutat. Es tracta de la Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú, que organitza el Gremi d'Hoteleria i Restauració de Vilanova amb la col·laboració l'Ajuntament de Vilanova, Estació Nàutica, Menja't Vilanova, Viu Comerç, Temps de Vi, la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, el Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú, l'Associació Espigalls del Garraf, Node Garraf, Destilerias MG, i l'Associació de Paradistes del Mercat del Centre.

La iniciativa enogastronòmica tindrà format de menú degustació, amb petites però variades racions que repassaran el bo i millor de l'oferta local. Des de l'organització, s'ha buscat la implicació i participació de tots els sectors i associacions gremials. Vol reunir uns 200 comensals i ser la gran nit de la gastronomia vilanovina. Vol ser també un àpat únic, fins i tot irrepetible, recuperant actius gastronòmics en perill de desaparèixer.

Aquesta Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú vol ser un gran aparador enogastronòmic. La Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú, segons el president del Gremi d'Hoteleria i Restauració, Jaume Martí, "vol refermar productes i plats arrelats a la rica tradició gastronòmica local, així com donar a conèixer els productors, elaboradors, forners, pastissers i restauradors". Martí espera que tingui continuïtat en el temps ja que "queden molts plats per exposar". En aquest sentit l'organització vol retre homenatge al productor i al producte local. De fet, a l'àpat no hi faltarà el xató, ni els espigalls ni tampoc la gamba vermella de Vilanova. S'introdueix també en el sopar una degustació del bull de tonyina en un primer intent per a promocionar un plat ancestral vilanoví clarament hivernal. També se serviran plats tan nostrats com la sípia a la bruta, els cargols punxencs, el gelat de gamba de Vilanova, el suquet de gambes de Vilanova o la sopa blanca. Les postres aniran a càrrec del pastisser vilanoví, recentment jubilat, Antoni Garcia Llorens, més conegut com a Noni, que presentarà lioneses de crema i currotacos. No hi faltarà tampoc el mig-mig de Cal Llorens, pans de l'Espiga d'Or, vins amb accent vilanoví seleccionats per Temps de Vi, cafès de Vilanova Cafès, o una selecció de gintònics de Destilerías MG de Vilanova i la Geltrú. Tot el que se servirà en aquest genuí sopar que s'ofereix a 35 euros per comensal. En aquesta primera edició, que presentarà el locutor i periodista esportiu vilanoví Gerard Romero, hi participaran els establiments El Dinou, La Cucanya, el Bar del Mercat del Centre, Caserco, Marina Can Coll, La Cucanya i Marejol.

VENDA DE TIQUETS

Els tiquets per participar en aquesta iniciativa, es posen a la venda a partir d'aquest divendres 24 d'abril, a l'Oficina Municipal de Turisme del Parc de Ribes Roges, i a la Regidoria de Promoció Econòmica a la plaça de la vila 11, de les 9 a les 14 h de dilluns a divendres. L'horari de l'Oficina de Turisme és de dilluns a dissabte de les 10 a les 14 h i de les 17 a les 19 h, i els diumenges de les 10 a les 14 h. El preu és de 35 euros per comensal i el pagament és en efectiu. Durant el sopar se sortejaran entre els assistents productes de les botigues vilanovines, vins i oli. 

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Avui al Penedès

Olivella | 27-12-2025

Quinto de Nadal d’Olivella

El Vendrell | 27-12-2025 fins 30-12-2025

Jokirama 2025

Vilanova i la Geltrú | 27-12-2025 fins 29-12-2025

Parc de Nadal de la CARAM

Vilanova i la Geltrú | 25-12-2025 fins 06-01-2026

Els Pastorets

Vilafranca del Penedès | 25-12-2025 fins 03-01-2026

Quinto de Nadal de la Gueralda

Sant Pere de Ribes | 25-12-2025 fins 28-12-2025

Pessebre Vivent Parlat de Ribes

Vilanova i la Geltrú | 25-12-2025 fins 01-01-2026

Retaule de Nadal

Avinyonet del Penedès | 21-12-2025 fins 04-01-2026

Pessebre Vivent Parlat de Les Gunyoles

La Llacuna | 20-12-2025 fins 27-12-2025

Pessebre Vivent La Llacuna

Vilanova i la Geltrú | 20-12-2025 fins 31-01-2026

Els poblats ferroviaris, la vida al voltant del tren

Sitges | 20-12-2025 fins 18-01-2026

Vent de fora

Sant Pere de Ribes | 18-12-2025 fins 30-01-2026

Ser Dona Migrant

Barcelona | 16-12-2025 fins 02-01-2026

Diciembre contemporáneo

Sitges | 15-12-2025 fins 03-01-2026

Un poema per Nadal

El Vendrell | 12-12-2025 fins 31-01-2026

La ceramista Raquel Navarro presenta “Sinergies”

Vilafranca del Penedès | 06-12-2025 fins 11-01-2026

Exposició de Pessebres

Santa Margarida i els Monjos | 05-12-2025 fins 28-12-2025

Corretions

Vilanova i la Geltrú | 04-12-2025 fins 31-01-2026

Visites inesperades

Vilafranca del Penedès | 22-11-2025 fins 02-01-2026

GLOPS Biennal d’Art Jove

Vilanova i la Geltrú | 27-09-2025 fins 30-12-2025

Els anys 70
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.