Vegueria del Penedès

FIRES I FESTES

6a edició del Ferments!


La sisena edició de Ferments! se celebrarà al maig al Museu de la Pell d’Igualada en el marc del Dia Internacional dels Museus. S’hi comptarà amb un mercat de productors locals, una oferta gastronòmica per consumir allà mateix i activitats relacionades amb el món de la fermentació.

Informació de l'acte

La propera edició de Ferments! tindrà lloc al pati del Museu de la Pell d’Igualada el dissabte 17 de maig de 2025 coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Una jornada on gaudir del bon temps primaveral i la gastronomia de qualitat en un entorn cultural a l’aire lliure. Ferments! posa èmfasi en l’artesania, el territori i l’alimentació sostenible. L’esdeveniment s’estructura a partir de tres eixos: Mercat de Productors, Oferta Gastronòmica i Programa d’Activitats.

El Mercat de Productors reunirà més d’una desena d’artesans gastronòmics de proximitat que posaran a la venda els seus productes que han estat sotmesos a un procés de fermentació en alguna de les fases de la seva elaboració. Alguns dels projectes que s’hi sumaran són: els vins naturals de Finca Parera, les kombutxes de La Valiente, la cervesa artesana de Màger, el pa de massa mare del forn Cal Gomà, les xocolates bean to bar de Kina Chocolates, el quefir d’aigua de Ké Water, el iogurt, formatge i quefir de vaca d’Ecomercaderet, el formatge de cabra de Formatges L’Oliva, el cafè d’especialitat de Syra Coffee i els productes fermentats d’Enso Ferments, Sants Ferments i Fermentarte. També es comptarà la participació de la Pastisseria Sant Llehí, amb el seu pastís de formatge artesà que fou el millor de Catalunya el 2023.

L’Oferta Gastronòmica a càrrec de la Taverna Mam del Bo de Sant Llorenç d’Hortons, oferirà dues opcions gastronòmiques per consumir in-situ:

1) Entrepà de kimchi amb formatge Ermesenda d'Eroles i ketchup de pebrots del piquillo.

2) Arròs amb vegetals de l'hort de Mambo, pastanagues lacto fermentades i all i oli d'alls negres.

Com a novetat, estrenem un Programa d’Activitats, format per diferents tallers i tastos impartits per productors i/o divulgadors amb l’objectiu de donar a conèixer tant receptes, com maneres d’aplicar productes fermentats en preparacions culinàries. Destaquem el taller de “Kimchis de temporada: aprèn a fermentar amb el que tinguis a mà” amb Sants Ferments o “Begudes botàniques de fermentació salvatge” amb Fermentarte. També s’hi afegiran dues activitats a càrrec del Museu de la Pell com la visita guiada al museu o els recorreguts pel barri del REC, icona del patrimoni industrial català. L’entrada a l’esdeveniment és gratuïta, tot i que per reservar plaça per a les activitats del programa i la ració de menjar, cal insciure’s a través del següent enllaç: https://bit.ly/inscripcionsferments

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualda i el Museu de la Pell d’Igualada

Avui al Penedès

Vilafranca del Penedès | 04-07-2025 fins 26-07-2025

Històries a l’Oest del Japó

Vilafranca del Penedès | 04-07-2025 fins 06-07-2025

18a edició del Vijazz

Sant Martí Sarroca | 04-07-2025 fins 06-07-2025

Festa Major de La Bleda

Sitges | 04-07-2025 fins 06-07-2025

Festes de les Cases Noves

Sitges | 03-07-2025 fins 20-07-2025

Ahir i avui. 100 anys d’Humor gràfic

Vilafranca del Penedès | 03-07-2025 fins 05-07-2025

Segona Edició de 'Vins Insubmisos'

La Bisbal del Penedès | 03-07-2025 fins 26-07-2025

Ruta dels Murals

Sitges | 02-07-2025 fins 30-07-2025

Clàssica al Racó de la Calma

Vilafranca del Penedès | 27-06-2025 fins 20-07-2025

VITIS. Mirades al marge

Igualada | 27-06-2025 fins 05-07-2025

TASTA’M – Nits a l’Escorxador

Vilanova i la Geltrú | 26-06-2025 fins 07-09-2025

El retorn a la figuració

Subirats | 20-06-2025 fins 26-07-2025

Festival Música a les Vinyes 2025

Òdena | 16-06-2025 fins 05-07-2025

Dia de l’Orgull LGTBI a la Conca d'Òdena

Vilafranca del Penedès | 16-06-2025 fins 12-07-2025

Festivalet EVA354

Sitges | 07-06-2025 fins 26-07-2025

Concerts de Mitjanit

Vilanova i la Geltrú | 03-06-2025 fins 06-07-2025

Festes de Sant Pere
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.