DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

ALTRES

La Primavera del Cava


La Primavera del Cava arrenca aquest divendres amb un mes d’activitats enoturístiques. El festival, que tindrà lloc durant els caps de setmana de maig, compta amb la participació de setze cellers elaboradors de cava de les comarques de l'Alt Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà. Aquesta vuitena edició consolida el festival com una de les cites imprescindibles del calendari enoturístic català

Informació de l'acte

La vuitena edició del festival La Primavera del Cava començarà aquest divendres, 9 de maig, i s’allargarà fins al 31 de maig, oferint una programació d’activitats durant tots els caps de setmana del mes. Organitzat per l’Associació d’Elaboradors de Cava (AECAVA), el festival s’ha consolidat com una iniciativa de referència per impulsar l’enoturisme i posar en valor la cultura del cava, la seva relació amb la natura i la riquesa paisatgística dels territoris productors.

Durant gairebé un mes, setze cellers ubicats a l’Alt Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà obriran les portes amb propostes vivencials adreçades a un públic ampli: des d’amants del vi i el cava fins a famílies, visitants ocasionals i públic local interessat a redescobrir el territori des d’una perspectiva enoturística, immersiva i de qualitat.

Un programa que combina cultura, paisatge i gastronomia

La programació inclou una àmplia varietat d’activitats que integren la degustació de caves amb experiències a l’aire lliure i propostes gastronòmiques. Entre les activitats més destacades hi trobem esmorzars de pagès, concerts entre vinyes, tastos a cegues, maridatges amb xocolates, formatges o ostres, caminades guiades, ioga i meditació entre vinyes, dinars a l’aire lliure, tastos de flors i cava i tallers de fotografia, entre altres.

Aquestes activitats es duen a terme en entorns naturals per oferir una experiència sensorial completa i una connexió directa amb el paisatge vitivinícola. A més, cada celler ha dissenyat propostes pròpies i singulars que inclouen visites guiades, explicacions del procés d’elaboració del cava i tastos especials en espais emblemàtics, amb l’objectiu de promoure una aproximació més profunda i personalitzada a la cultura del cava.

Els cellers participants i l’impuls d’AECAVA

Els setze cellers participants en aquesta edició són: Canals & Munné, Capità Vidal, Carles Andreu, Castell d’Or, Cavas Hill, Celler Kripta, Covides, Giró del Gorner, Joan Segura Pujadas, Jovani Vins, Masia Torreblanca, Rovellats, Sumarroca, U MES U, Vilarnau i Vins el Cep. Tots ells són cellers elaboradors de cava reconeguts per la seva trajectòria, compromesos amb la qualitat i amb una clara vocació enoturística.

La Primavera del Cava és una iniciativa impulsada per AECAVA, amb l’objectiu d’apropar el món del cava al públic a través del turisme vivencial i la descoberta del territori. Totes les activitats es desenvolupen en espais oberts i amb aforament limitat, per garantir una experiència propera i de qualitat. Les inscripcions i la consulta del programa complet es poden realitzar a través del web oficial del festival: www.laprimaveradelcava.com.

Les activitats de La Primavera del Cava 2025 són:

Divendres 9 de maig

Cavas Hill - Els vespres a Cavas Hill: Gemma Humet i Alba i Santi Careta

Dissabte 10 de maig

Canals & Munné - Esmorzar de pagès + Maridatge de xocolates amb cava, licor i most

Bodegues Capità Vidal - Caminada entre vinyes amb gran aperitiu i tast de Cava

U MES U - Visita exclusiva, aperitiu amb 3 caves i tast a la cripta

Rovellats - Tast entre vinyes: tarda de cava, bona companyia i un entorn únic

Diumenge 11 de maig

Celler Joan Segura Pujadas - Primavera enogastronòmica entre bosc i vinya

Dissabte 17 de maig

Vins el Cep - Respira! Reconnexió, tast a cegues i brunch saludable

Diumenge 18 de maig

Giró del Gorner - Connecta amb tu mateix/a: Chi Kung i Brunch

Covides - Taller de fotografia entre vinyes i Tast Km.0

Dissabte 24 de maig

Bodegues Sumarroca – 4 parcel·les, 4 caves, 4 maridatges

Celler Carles Andreu – Vespre d’ostres i cava al Celler Carles Andreu

Vilarnau – Sopar Maridatge de Formatges i Cheesecakes amb Vilarnau, Xerigots i Croq&Cake

Diumenge 25 de maig

Castell d’Or – Tast de Cava i formatges amb Pol Aluja d’Aroma de Vi

Celler Kripta – Bandes sonores de pel·lícules amb Pep Poblet & Joan Garrobé

Dissabte 31 de maig

Jovani Vins – Tast maridatge de flors i bombolles + Brunch primaveral

 

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Avui al Penedès

Vilafranca del Penedès | 11-11-2025 fins 29-11-2025

El control també és violència

Llorenç del Penedès | 07-11-2025 fins 15-11-2025

Teca i Copa

Vilanova i la Geltrú | 07-11-2025 fins 17-11-2025

Elles sí tenen nom

Vilafranca del Penedès | 06-11-2025 fins 16-11-2025

Most Festival 2025

Sitges | 06-11-2025 fins 16-11-2025

11ª Setmana de la Malvasia de Sitges

Vilanova i la Geltrú | 06-11-2025 fins 07-12-2025

Un Mediterrani Viu

Vilanova i la Geltrú | 05-11-2025 fins 15-11-2025

Setmana DNegre VNG

Igualada | 23-10-2025 fins 22-11-2025

Conegudes i reconegudes

Vilanova i la Geltrú | 16-10-2025 fins 27-11-2025

II Cicle de Xerrades Ferroviàries al Museu del Ferrocarril

Olivella | 02-10-2025 fins 29-11-2025

Olivella Vila cuidadora

Vilanova i la Geltrú | 27-09-2025 fins 30-12-2025

Els anys 70
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.