PUBLICITAT
FIRES I FESTES
PUBLICITAT
Set productors locals oferiran directament el seu préssec, acompanyats de diversos elaboradors agroalimentaris i cellers del municipi, que s’aniran alternant en caps de setmana concrets. A més, amb motiu dels 20 anys del mercat, s’han programat activitats complementàries com tastos, passejades, tallers infantils, presentacions de llibres, balls i visites culturals.
La regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Lara Balagué, va destacar els 20 anys de trajectòria del mercat, la importància del mercat per al municipi i el compromís amb el producte local. Durant la seva intervenció, va presentar les principals novetats de la temporada i el calendari d’activitats previstes per commemorar els 20 anys del mercat, tot emmarcant-ho dins l’Any de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i en el marc de la col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per a la promoció del Préssec d’Ordal.
Per commemorar aquesta trajectòria, Marta Guilera, del celler Cava Guilera, va llegir un comunicat escrit pel seu pare recordant en què recordava els inicis del mercat: les necessitats i reptes, així com les col·laboracions i sinergies amb els agents del territori que en van fer possible l’obertura. També hi va dedicar una menció especial al Patronat de Turisme de Subirats, impulsor del projecte.
Finalment, Núria Catà, consellera d’Agricultura, Medi Rural i Productes de la Terra del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va posar en valor el préssec com a producte de qualitat i identitari, que ha sabut fer-se un lloc al Penedès, en un entorn on el cultiu predominant és la vinya. També va destacar la Xarxa de Productes de la Terra i va explicar que el Préssec d’Ordal forma part del projecte 12 mesos, 12 paisatges, impulsat per la Generalitat de Catalunya en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia. En aquest context, el Consell Comarcal organitzarà dues activitats especials durant el mes de juliol, dedicat al paisatge de la vinya i la fruita dolça, amb el Préssec d’Ordal com a protagonista.
L’acte va finalitzar amb el tast de dues elaboracions gastronòmiques amb préssec d’Ordal, a càrrec del xef Pere Massana, i una copa de cava per brindar per l’inici de la campanya.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
Santa Margarida i els Monjos | 10-09-2025 fins 11-09-2025
Subirats | 07-09-2025 fins 13-09-2025
Sant Sadurní d'Anoia | 05-09-2025 fins 28-09-2025
PUBLICITAT