DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

FIRES I FESTES

Jornada de l’Oli de La Bisbal del Penedès


La Bisbal del Penedès homenatja la cultura de l’oli amb la primera jornada del municipi centrada en aquest producte de proximitat Es farà el 22 de novembre i comptarà amb una rostada popular, una taula rodona i una gran festa amb showcooking, degustacions i tastos i música en viu

Informació de l'acte

El pròxim 22 de novembre, La Bisbal del Penedès es convertirà en punt de trobada de productors, cuiners, professionals i amants de la gastronomia que comparteixen una mateixa passió: l’oli d’oliva verge extra. La primera edició de la Jornada de l’Oli de La Bisbal del Penedès neix amb la voluntat de donar visibilitat al valor gastronòmic, científic i cultural de l’oli, reivindicant-lo com a producte emblemàtic del territori i peça clau de la cuina mediterrània.

L’esdeveniment s’emmarca dins de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement internacional que posa el focus en la qualitat, la sostenibilitat i la identitat culinària del país. Amb aquesta iniciativa, La Bisbal del Penedès se suma a la celebració col·lectiva d’un mes, el novembre, dedicat a l'oli l'oliva verge extra, i els paisatges d'oliveres que connecten territori, cultura i gastronomia.

L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que "a la Bisbal del Penedès som terra d'oliveres i tenim el productor Torclum, que fa molts productes amb oli, i ens sembla molt interessant poder dedicar aquest dia a aquest producte de proximitat. Per a nosaltres és un goig poder tirar endavant aquesta activitat i donar a conèixer els productes que tenim a la Bisbal, ara que estem en plena collita".

La productora bisbalenca Ester Andreu (Oli Torclum) ha explicat que "és una jornada que creiem que és important per donar valor i donar a conèixer l'oli d'oliva com a poble i com a comarca, ja que és un dels productes que tenim més arrelats, juntament amb la vinya, la fruita seca i el garrofer. Pensem que poder gaudir d'una jornada dedicada a l'oli al 100% és una molt bona iniciativa".

El programa de la jornada inclourà tres moments principals. D’una banda, la Rostada entre oliveres (10h), un espai de trobada i degustació per conèixer el primer oli novell de la temporada. Seguidament, la Taula Rodona “Territori, Ciència i Gastronomia amb OOVE” (12:30h) al Centre Municipal de Cultura serà un punt de trobada entre productors, professionals de la salut i cuiners reconeguts, posant en relleu el vincle entre l’oli, la salut i el paisatge. Finalment, la Gran Festa de l’Oli (18:30h) oferirà showcookings, degustacions amb maridatge i música en viu a la plaça Pau Casals, amb la voluntat de convertir la jornada en una experiència sensorial completa.

Ester Andreu ha detallat que a la rostada es podrà tastar "l'oli novell, l'oli de raig sense filtrar, que és tan esperat per tothom. És el que tindrem a les taules per degustar, juntament amb productes bisbalencs i del territori". Quant a la taula rodona, ha avançat que "la conduirà el periodista Pere Sallent i comptarem amb la participació del metge i investigador Dr. Eduard Escrich; el pagès i productor d'OOVE Jordi Pascual; el pastisser torrenc Rafel Aguilera (Cal Jan); i el cuiner i professor Juli Carulla". La gran festa "comptarà amb un showcooking amb membres del col·lectiu Terra i Taula: Restaurant Ull de Llebre, Restaurant Vell Papiol, Petit Bistrô Gastroteca, i L'Obrador d'Oriol Rossell". A més, hi haurà expositors de productors i cellers del territori i música en viu.

Més enllà de les activitats, la iniciativa vol transmetre una idea clara: l’oli és identitat, salut i patrimoni. Forma part del nostre territori, de la nostra memòria col·lectiva i de la manera que tenim d’entendre la cultura i la gastronomia.

L’esdeveniment s’ha concebut amb la màxima cura per oferir una experiència propera i de qualitat, que posi en valor tant els productes com les persones que els fan possibles.

La programació detallada es pot consultar al web oficial: https://jornadadeloli.com/ on també es poden adquirir els tiquets per a la rostada, per a les demostracions en directe, el tast d'olis i les degustacions amb maridatge.

 

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Avui al Penedès

L'Arboç | 14-11-2025 fins 12-12-2025

L’Escola de l’Ateneu Arbocenc

Vilafranca del Penedès | 11-11-2025 fins 29-11-2025

El control també és violència

Vilanova i la Geltrú | 06-11-2025 fins 07-12-2025

Un Mediterrani Viu

Igualada | 23-10-2025 fins 22-11-2025

Conegudes i reconegudes

Vilanova i la Geltrú | 16-10-2025 fins 27-11-2025

II Cicle de Xerrades Ferroviàries al Museu del Ferrocarril

Olivella | 02-10-2025 fins 29-11-2025

Olivella Vila cuidadora

Vilanova i la Geltrú | 27-09-2025 fins 30-12-2025

Els anys 70
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.