Vegueria del Penedès

CORONAVIRUS

La virtut teologal de l’Esperança. Els vaccins. El futur (5)


Antoni Ricart de Mesones Vilanova i la Geltrú

06-05-2022 18:01

Reflexions sobre la pandèmia i les Tres Virtuts Teologals

Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

No hi ha qui dormi. El metge jove, deu veure ja la claror per què es gira d’esquena a la finestra. El veterà segueix rumiant. Pensa: de que deu servir pensar si el que penso només em serveix a mi i som ben pocs per fer un debat? La realitat que viuran els més joves serà ben diferent i s’ho hauran de treballar ells....

Un altre passeig per la unitat. A veure com ho tenen les infermeres veteranes. El pacient del box 5, no acaba de millorar, però tampoc empitjora. Potser si que convindrà canviar el pla de tractament. Va a buscar un cafè calent.

Es posen d’acord. Esperaran per intubar. De moment augmenten la dosi de metil-prednisolona i demanen posar a punt un equip de ventilació no invasiva. Uns quants raonaments escrits a la història clínica, que cada decisió s’ha de justificar i que els col·legues que segueixin el cas ho puguin entendre.

Una bona riallada i un mossec a les galetes, ben sucades al cafè amb llet. La llum del dia ja entra al despatx. Comença a veure’s moviment a la ciutat.

Soroll a la porta i al passadís. Va arribant el torn d’infermeria del matí. Entra al despatx el primer resident matiner. S’acaba la guàrdia sense desperfectes greus entre els pacients.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.