Vegueria del Penedès

Cop de calor, què ho produeix i com evitar-ho


Eva Remolina / AMIC Vilanova i la Geltrú

12-05-2021 17:36

El cop de calor es dóna per una exposició prolongada a altes temperatures o bé, per realitzar exercici físic amb molta calor.

AMIC. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Quan es dóna aquest tipus de trastorn, la temperatura corporal pot arribar als 41 °C, perdent-se molta aigua i part de les sals minerals necessàries per al bon funcionament del nostre organisme. Si s'arriba a aquesta situació per tant, cal buscar ajuda professional i intentar mentrestant fer descendir aquesta temperatura, perquè aquest trastorn si s'agreuja, pot ocasionar greus riscos per a la salut, com entrar en shock,o fins i tot, la mort.

Els símptomes que ens poden fer pensar que ens trobem davant un cop de calor són:

El cop de calor pot sofrir-lo qualsevol persona, encara que hi ha col·lectius molt més vulnerables com persones grans i nadons, per la qual cosa cal estar especialment atent a aquests davant qualsevol senyal d'alarma. Quan es presenten aquests símptomes, cal evitar el sol i refugiar-se sota una ombra, no realitzar exercici físic, no subministrar fàrmacs per a baixar la febre, hidratar-se molt (amb aigua o begudes isotòniques que ens ajudin a recuperar les sals perdudes), mullar-se amb compreses humitejades (en coll, front, axil·les o clatell), aplicar gel de fred o donar-se banys en aigua freda. Està prohibit el consum de begudes alcohòliques (com ara la cervesa), ja que l'alcohol augmenta encara més la temperatura. 

Per a evitar el cop de calor o la insolació abans que aparegui, hem de:

El te verd amb llimona i els seus beneficis per a l'organisme

El te guanya adeptes per moments. Tot això acrescut per la preocupació creixent de la població de portar una vida saludable. El consum del te verd en concret està previst que creixi l'any pròxim prop d'un 7%. Si a les propietats del te (que vénen majoritàriament pel seu contingut de flavonoides i catequines), afegim a més les propietats que té la llimona, obtindrem un potent concentrat d'antioxidants. Però els beneficis que aquesta beguda pot aportar-nos, no s'atura aquí:

 

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.