Vegueria del Penedès

NOTA DE PREMSA

Es presenta la vuitena temporada de la Ruta del Xató


Ruta del Xató

18-11-2004 12:58

Uns 300 convidats es van reunir aquest dilluns al centre de visites de Bodegues Torres

Rosa Andreu ambaixadora de la Ruta del Xató amb un grup de cuiners. fdg/ rita lamsdorff

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Un convidats que van poder degustar les cinc varietats de Xató junt amb l’Atrium de Torres, un monovarietal de merlot DO Penedès que es va revelar com a idoni per al Xató. I també les postres característiques dels municipis que formen la Ruta del Xató (Bufats del Vendrell, Trufes de Malvasia de Sitges, Catànies de Vilafranca, Llunes de Vilanova, Pastís Ribetà i Pedres del Garraf de Sant Pere de Ribes, Petons de Cubelles, Garrofins de Cunit i Cossetans de Calafell).

Miguel A. Torres, amfitrió de la vetllada va ressaltar l’esforç de restauradors, gremis i ajuntaments per donar a conèixer aquest producte gastronòmico-turístic, que any rere any fa que gent de tot arreu s’apropi a les comarques del Penedès i Garraf a degustar el Xató. I va afegir que hem de conservar aquesta illa verda del Penedès, perquè així tindrem assegurat el futur.

El president de la Coordinadora de Gremis de la Ruta del Xató, Josep Amigó, va saludar la incorporació de Canyelles, novè municipi que s’integra a la Ruta del Xató després que a les ciutats fundadores (El Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú) s’hi han anat sumant, els darrers anys, els de Sant Pere de Ribes, Cubelles, Calafell i Cunit. També va donar la benvinguda als nous patrocinadors comercials Cafès Novell, Renfe Rodalies i Aqualeón i va encoratjar tothom a conèixer les cincs varietats d’aquest plat tan arrelat a les comarques del Penedès i Garraf.

Rosa Andreu, com a recent estrenada Ambaixadora de la Ruta del Xató, va destacar la vessant social d’aquest plat i va comentar que la millor manera d’exaltar la virtut del Xató, és menjar-lo, tot afegint que la gastronomia és una porta d’entrada per a conèixer les cultures i el Xató és un dels plats més complets i emblemàtics.
L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve, va agrair a les institucions, als patrocinadors i als gremis l’esforç per mantenir aquest producte gastronòmic i assenyalant que el Penedès es una realitat viva i que promocions com la Ruta del Xató demostren la unió entre els seus diferents pobles.

Per aquesta nova temporada, el nou catàleg de la Ruta del Xató, que inclou les cinc receptes de Xató i el calendari festiu, ofereix la possibilitat de degustar aquest plat en 115 restaurants i combinar el gaudi gastronòmic amb itineraris de caire cultural i turístic mitjançant la diversitat i qualitat dels atractius que ofereixen les tres comarques a través de museus, castells, passejades i visites a cellers i caves. Per aquest motiu, amb la participació de Rodalies Renfe i Aucat com a patrocinadors, s’ha incorporat, a cada una de les pàgines dels municipis adherits a la Ruta, la línia ferroviària i estació de destí i també l’autopista i sortida més adient en funció de l’itinerari escollit. Aquest opuscle de 32 pàgines es pot trobar a cada un dels restaurants de la Ruta, així com a les estacions de Renfe Rodalies i oficines de turisme en un dispensador especial de metacrilat.
Per la seva part, Renfe-Rodalies emetrà un bitllet específic Ruta Xató durant tota la temporada (novembre-abril) des de qualsevol estació de Rodalies. Tota persona que compri aquest bitllet i faci la degustació de Xató a qualsevol dels restaurants adherits, se la convidarà a un café.

Al mateix temps, les primeres dues-centes persones que facin la degustació de Xató en tres restaurants diferents i de distints municipis, rebran una invitació gratuïta per accedir a tots els serveis del parc aquàtic i zoològic d’Aqualeón (Baix Penedès) durant l’estiu. Per fer-ho possible s’ha editat un fulletó promocional amb tres caselles per enganxar-hi els corresponents cupons que facilitaran els restaurants. Tota la informació es podrà consultar en els pròxims dies a la web www.rutadelxato.com

La temporada 2004-2005 de la Ruta del Xató compta amb el suport d’Aucat-Autopistes de Catalunya S.A; el Consell Regulador de la DO Penedès; Cafès Novell; Aqualeón; Rodalies-Renfe; Adeg-Associació d’Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès; la Generalitat de Catalunya i les Diputacions de Barcelona i Tarragona.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.