Aquesta recepta és ideal per a prendre-la fresqueta en aquesta època de l'any. És fàcil de fer, ràpida, molt lleugera i ens aporta moltíssims nutrients i antioxidants.
Sopa de tomàquet freda. AMIC - Getty Images
Els ingredients per a 4 persones:
1 kg de tomàquets
1 ceba (opcional)
Sal
Pebre al gust
1/4 de got d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada sopera de vinagre de poma
10 fulles d'alfàbrega fresca (4 per a decorar)
Preparació:
Comencem rentant els tomàquets i tallant-los en quatre trossos.
A continuació, netegem i tallem en daus la ceba.
Fiquem les verdures en una trituradora o batedora.
Afegim sis fulles d'alfàbrega, l'oli, el vinagre, la sal i el pebre.
Batem tot plegat.
A continuació, ho provem i rectifiquem de sal i pebre (si s'escau).
Segons vulguem la sopa més espessa o més liquida, podem també afegir aigua, així com passar la crema per un colador o xino.
Servim decorant amb una fulla d'alfàbrega o afegint ou cuit a trossets o crostons de pa.
Que vagi de gust!
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.