Vegueria del Penedès

DES DE 2017

Els Castellers de Mediona es converteixen en colla de ple dret de la Coordinadora de Colles de Catalunya


ACN Mediona

25-08-2022 9:30

La CCCC està formada ja per 104 colles: 85 de ple dret, 12 universitàries i 7 en formació

Els Castellers de Mediona es converteixen en colla de ple dret de la Coordinadora de Colles de Catalunya. Castellers de Mediona

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha aprovat aquesta setmana l’admissió dels Castellers de Mediona com a membre de ple dret de l’entitat després dels tres anys com a colla en formació que marca el protocol. La colla ha superat d’aquesta manera l’avaluació pertinent en què s’ha valorat, especialment, la ràpida recuperació i fins i tot superació del nivell assolit abans de la pandèmia. Els Castellers de Mediona van néixer la primavera del 2017 a partir d’un grup de castellers locals que tenien experiència en les colles de Vilafranca i Gràcia. Amb el pas d’aquesta colla com a membres de ple dret, la CCCC està formada ara mateix per 104 colles: 85 de ple dret, 12 universitàries i 7 colles en formació.

A principis de la temporada 2018 entraven com a colla en formació a la CCCC amb l’objectiu d’estrenar els castells de sis aquella mateixa primavera. Van acabar la temporada amb tota la gamma de sis excepte el 9, que assolirien la temporada següent, i l’aixecat per sota.

A dia d’avui no només han recuperat el nivell que tenien abans de la pandèmia, en què ja havien assolit el 4 de 7, sinó que han estrenat també el 3 de 7. En l’avaluació favorable de la CCCC es valora, a més dels resultats tècnics, la consolidació i solvència del projecte.

L’any 2013, l’Assemblea de la CCCC va aprovar un protocol d’accés de noves colles establint un període mínim de tres anys durant els quals s’avalua i acompanya el procés de creixement i consolidació de la colla abans no es consideri colla de ple dret. Un cop acceptada la sol·licitud, la colla ingressa a la CCCC amb la majoria de beneficis (inclosa la cobertura de l’assegurança) però sense dret a vot a l’assemblea. Aquest temps amb la consideració de colla en formació pretén garantir els mínims per actuar tot tenint en compte el nivell tècnic (la colla ha de dur a plaça actuacions completes entenent-les com a tres castells + pilar descarregats) però també el creixement social i la solvència econòmica.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.