Vegueria del Penedès

PRESSUPOST 2023

Els pressupostos de la Generalitat destinen 86 MEUR al Penedès, un 12,5% més


ACN Vilafranca del Penedès

02-02-2023 Última revisió: 03-02-2023 16:17

Les obres d'ampliació de l'Eix Diagonal s'emporten la inversió més destacada amb 40,3 MEUR

Els pressupostos de la Generalitat destinen 86,5 MEUR al Penedès, un 12,5% més. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els pressupostos de la Generalitat destinaran 86,5 MEUR al Penedès el 2023, una xifra que suposa un increment del 12,5% respecte dels números de l'any passat. Un 31,7% de les inversions es concentren en els àmbits de la salut i l'educació. Per comarques, els pressupostos destinaran 43,4 MEUR a l'Anoia; 15,9 MEUR a l'Alt Penedès; 15,9 MEUR al Baix Penedès; i 11 MEUR al Garraf. La partida més important és per a les obres a l'Eix Diagonal amb 40,3 MEUR, tot i que es fa amb la modalitat de peatge a l'ombra. També hi ha inversions hospitalàries destacades com els 5,4 MEUR per a l'Hospital d'Igualada; els 4,6 MEUR per a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès; els 4 MEUR per a l'Hospital Sant Camil o els 0,5 MEUR per a l'Hospital del Vendrell.

Els pressupostos de la generalitat reserven 40,3 MEUR per a les obres de l'Eix Diagonal, que es financien mitjançant el sistema de concessió d'obra pública. En concret, els diners són per implantar un tercer carril i un separador central entre Vilafranca i Capellades i desdoblar un tram entre Capellades i Igualada.

L'Anoia és la comarca que concentra més inversions de tota la demarcació, un total de 43,4 milions d'euros. Als pressupostos hi consten inversions per valor de 9,3 MEUR a la línia de ferrocarrils de l'Anoia i es destinaran 4,3 MEUR per al nou accés a la Ronda Sud d'Igualada i 3,7 MEUR per a la variant de Piera i Vallbona d'Anoia. En l'àmbit sanitari, es farà una inversió de 5,4 MEUR a l'Hospital d'Igualada i, pel que fa a l'educació, es destinaran 3,3 MEUR per a l'ampliació de l'escola Castell d'Òdena, on s'hi farà un Institut Escola i també es posarà 1 MEUR per a l'inici dels treballs per a l'ampliació de l'Escola Maria Bores de la Pobla de Claramunt. També s'invertirà poc menys d'un milió d'euros per construir 24 habitatges de lloguer assequible a Igualada.

Els pressupostos destinaran a l'Alt Penedès un total de 15,9 MEUR. Les inversions en salut sumen 4,5 milions d'euros, mentre que es destinen 4,6 MEUR per a la conservació de carreteres. Altres inversions destacades són els 1,7 MEUR que aniran a parar a les millores a l'EDAR de Vilafranca del Penedès o els 1,6 MEUR que s'invertiran en la construcció de 38 habitatges socials a Vilafranca del Penedès. També es destinaran partides més petites al desplegament de la fibra òptica (500.000 euros), a la construcció de 32 habitatges a Sant Sadurní d'Anoia (300.000 euros) i a l'ampliació i millora de l'EDAR de Sant Pere de Riudebitlles.

Al Garraf les inversions més destacades son per a salut amb una partida de 4 MEUR per a l'Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes; 700.000 euros per a obres de millora i reposicions al Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i Garraf i 170.000 euros per a l'ampliació del CAP Roquetes de Sant Pere de Ribes. En matèria educativa, es destinaran 1,7 MEUR en la nova construcció de l'Institut Escola a Sant Pere de Ribes. D'altra banda, es destinaran 2,2 MEUR per a la construcció de 86 habitatges a Sant Pere de Ribes. 800.000 euros en la conservació de carreteres o 400.000 euros en la millora del nus a la C-31 a la rotonda de Sitges.

Al Baix Penedès les obres d'ampliació de l'EDAR de Calafell reben la partida més important que suma 5,7 MEUR. També hi ha una subvenció a IDIADA per a la construcció d'una pista d'assaig per al vehicle autònom per valor de 3,5 MEUR. L'ampliació del CAP de l'Arboç rebrà una inversió d'1,4 MEUR i els pressupostos també destinen mig milió d'euros per a l'Hospital del Vendrell. Les partides de carreteres repartiran 1 MEUR en l'ampliació de vorals a la C-51 entre El Vendrell i Albinyana, mentre que es destinaran 1,2 MEUR a la conservació de carreteres.

En educació es destinaran 500.000 euros a la substitució de tancaments a l'Institut Andreu Nin del Vendrell i gairebé mig milió d'euros més per a l'ampliació de l'escola La Perellada de Santa Oliva. Finalment, els pressupostos preveuen 400.000 euros per accions de reindustrialització al Baix Penedès.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.