Vegueria del Penedès

REURBANITZACIÓ

Cubelles tindrà un nou passeig Marítim el proper estiu "més accessible i resilient als temporals"


Redacció Cubelles

05-02-2023 22:26

Les obres van començar fa quinze dies i tenen un cost de poc més de 2 milions d’euros

Cubelles tindrà un nou passeig Marítim el proper estiu "més accessible i resilient als temporals". Ajuntament de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les obres de remodelació del passeig Marítim de Cubelles estan a ple funcionament. L’empresa GICSA ha començat amb les feines d’enderroc del paviment del passeig i treballa amb un calendari d’execució per acabar-les dins del mes de juny d’enguany.

El nou passeig Marítim, que abraça més d’11.000 metres quadrats, estarà  més integrat a la vila i donant una personalitat pròpia a la façana marítima, assegurant l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i adequant i actualitzant totes les xarxes d'infraestructures existents. Aquests objectius es traduiran en un canvi de la pavimentació, renovar el muret limítrof del passeig amb la platja per minimitzar els efectes dels temporals, la millora de la xarxa de clavegueram d’aigües residuals i pluvials, el restabliment de la xarxa d’abastament d'aigua i l’actualització de la xarxa d’enllumenat públic.

L’objectiu és que el nou passeig tingui més elements de resiliència davant els temporals marítims, amb un mur més alt, paviments porosos i desnivells que ajudin a evacuar l’aigua de mar. A més, s’afrontarà una millora de xarxa de telecomunicacions, s’instal·larà megafonia i es renovarà l’enjardinament, el mobiliari urbà i s’incorporarà una nova senyalització vertical per als diferents accessos a la platja. El pressupost de l’obra supera els dos milions d’euros.

Tant l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, com el regidor d’Espai Públic, Josep Maria Hugué, han destacat la importància de les obres, llargament reclamades tant pel veïnat com, sobretot, pels usuaris de les platges i restauradors de la zona. A aquests, precisament, els han demanat “disculpes per les molèsties i paciència, perquè si tot va bé cap a Sant Joan podrem gaudir d’aquest nou espai completament remodelat”, ha explicat Hugué. Per minimitzar els efectes i fer compatible les obres amb la restauració s’han pres una sèrie de mesures, si bé “l’inconvenient zero no existeix i haurem de conviure uns mesos amb aquesta situació”. Per això, Fonoll ha agraït “la paciència de restauradors i veïns, perquè a ningú li agrada haver de conviure amb la pols i el soroll”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.