Vegueria del Penedès

CINE I MUNTANYA

El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona es descentralitza i projectarà a Reus, la Bisbal del Penedès i Amposta


ACN La Bisbal del Penedès

22-02-2023 16:09

La corredora d'Ultra Trail Núria Picas i l'alpinista Edurne Pasaban, entre les protagonistes de la setzena edició

El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona es descentralitza i projectarà a Reus, la Bisbal del Penedès i Amposta. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La setzena edició del Cicle de Muntanya que organitza la Diputació de Tarragona descentralitzarà enguany el seu programa amb projeccions a Reus, a la Bisbal del Penedès i a Amposta. Durant el mes de març, s'oferiran sis sessions amb conferències, documentals i curtmetratges al voltant dels valors de l'esforç i la superació en el món de l'alpinisme i l'escalada, amb l'auditori de la Diputació com a seu principal de les sessions. La conferència inaugural tindrà lloc el pròxim 2 de març i anirà a càrrec de l'alpinista Edurne Pasaban, mentre que la cloenda estarà protagonitzada per l'escaladora Núria Picas.

Després de la conferència 'Chhaupadi' d'Edurne Pasaban, el Cicle de Muntanya continuarà el 9 de març amb les projeccions del documental 'The wall of shadows', digirit per la documentalista i alpinista polonesa Eliza Kubarska, i del curtmetratge 'Meeting landscapes. Glaciers', dirigit i produït per Pepe Molina. El 16 de març serà el torn dels guies, alpinistes i escaladors catalans Marc Toralles i Bru Busom, que explicaran la seva experiència a la serralada de Huayhuash al Perú, amb la conferència 'Ànima de Corall. Siula Grande, cara est'.

El dimarts 21 de març, l'Auditori Diputació oferirà una altra conferència a càrrec de l'atleta paralímpic i alpinista Gerard Descarrega, que exposarà quins son els reptes d'una persona cega que cerca els seus límits a la muntanya. Dos dies després, el 23 de març, l'Auditori Diputació projectarà el documental 'El riu dels set noms', del guia i alpinista Sergi Ricart.

La cloenda serà el 30 de març amb la conferència 'Ara o Mai' a càrrec de la corredora d'Ultra Trail, atleta i escaladora catalana Núria Picas, qui farà un recorregut per la seva trajectòria esportiva, basada en valors com el treball, l'esforç, la superació, la perseverança i la persistència.

Una exposició complementària

Enguany, el Cicle de Muntanya es complementarà amb l'exposició 'Com a fita, la superació' que es podrà veure del 10 de març a l'1 d'abril al Palau Bofarull de Reus. A través del text i les imatges, la mostra farà un repàs de les experiències del conjunt de protagonistes de la setzena edició del certamen.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.