Vegueria del Penedès

APARCAMENT REGULAT

Comencen els treballs d'adequació de la nova zona taronja del litoral de Cunit


Redacció Cunit

04-03-2023 16:40

Entrarà en funcionament durant la propera Setmana Santa, fins al 15 de juny, tots els caps de setmana i a partir d’aquesta data i fins el 15 de setembre de dilluns a diumenge

Comencen els treballs d'adequació de la nova zona taronja del litoral de Cunit. Ajuntament de Cunit

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Cunit ha iniciat els treballs per adequar el sector litoral a la futura zona taronja d’estacionament regulat. L’inici de la pintura de les més de 2.000 places ha començat a l’Av Tarragona amb el límit amb Cubelles. Tal i com estava previst, entrarà en funcionament durant la propera Setmana Santa, fins al 15 de juny tots els caps de setmana i a partir d’aquesta data i fins el 15 de setembre de dilluns a diumenge.

L’estacionament regulat té com a objectiu regular sota control horari (Zona Taronja) l’accés de vehicles a aquesta zona i de garantir la rotació a les places d’estacionament de vies i solars públics, a més d’assegurar una mobilitat més sostenible a tot el municipi. Tal i com explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lorenzo.

Com funciona el servei?

El nou servei d’estacionament regulat funcionarà a través de bonus de diferents tipus adreçats a persones en situació de:

-Persona resident empadronada a Cunit amb el vehicle domiciliat a Cunit fora de la Zona Taronja no cal que faci cap tràmit. Si estaciona en aquest àmbit cal que es pagui la tarifa establerta de 0,30 cèntims diaris.

-Persona resident empadronada dins de l’àmbit de la zona taronja amb el vehicle domiciliat en el mateix àmbit, cal fer la sol·licitud a la Seu electrònica de l’Ajuntament de Cunit de l’abonament per tota la temporada que té un cost de 10 euros.

-Persona no resident a Cunit amb propietat d’un habitatge dins de la zona taronja i amb el vehicle domiciliat fora de Cunit, cal que es faci la sol·licitud de l’abonament també a través de la Seu Electrònica, escollint una de les tres modalitats:

Abonament setmanal: 20 euros
Abonament mensual: 50 euros
Abonament de temporada: 80 euros.
T

otes les sol·licituds s’hauran de fer a partir del 15 de març.

A partir de les dades de la Direcció General de Trànsit es constata com el parc de vehicles ha experimentat un creixement constant a Cunit al llarg dels anys, a més de l’elevada afluència de visitants amb vehicle privat que rep el municipi durant la temporada primavera-estiu pel seu atractiu turístic, circumstàncies que han derivat en un increment notable del volum de trànsit i circulació al municipi. Aquesta pressió sobre la mobilitat impacta especialment en tota la franja marítima (carrers adjacents a l’avinguda Tarragona).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.