Vegueria del Penedès

SÍNDIC DE VILAFRANCA

Quim Vázquez: “La figura del mediador sempre m'ha atret molt perquè ningú té mai la veritat absoluta”


Ramon Filella Vilafranca del Penedès

09-03-2023 8:53

Quim Vázquez és, des de fa poques setmanes, el nou Síndic de Vilafranca. Metge de professió i president del Club Patí Vilafranca fins el passat desembre, Vázquez substitueix Jaume Rafecas

Quim Vázquez és, des de fa poques setmanes, el nou Síndic de Vilafranca. Ramon Filella

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Quim Vázquez és, des de fa poques setmanes, el nou Síndic de Vilafranca. Metge de professió i president del Club Patí Vilafranca fins el passat desembre, Vázquez substitueix Jaume Rafecas i ho fa assumint el repte personal que suposa el càrrec

• Com ha anat el seu procés d'elecció?
• Doncs pocs dies després de deixar la presidència del Patí Vilafranca em va trucar personalment l'alcalde, Pere Regull i em va proposar la possibilitat. Sempre és agradable que pensin en tu per un càrrec d'aquesta rellevància, però vaig necessitar uns dies per assumir-ho i per parlar-ho amb la família. Vaig acceptar, però posant la condició que volia que l'elecció fos amb la màxima unanimitat possible de tots els grups polítics municipals

• Unanimitat que, gairebé, es va produir
• Sí. Excepte Vilafranca en Comú que va abstenir-se, la resta de formacions van votar a favor, i això per a mi és important. També ho és el posicionament de Vilafranca en Comú, perquè és un motiu més per esperonar-me i per intentar arribar a aconseguir la seva confiança plena en un futur pròxim.

• Ha estat elegit pels partits politics, però en la seva funció de Síndic, haurà de mantenir les distàncies amb tots ells
• Certament. El càrrec de Síndic l'aprova l'Ajuntament, però he de ser independent i vetllar pels drets de tots els ciutadans.

• Creu que li serà difícil exercir aquesta figura de mediador?
• No, perquè sempre m'ha atret molt el concepte de la mediació. Ningú té mai la veritat absoluta i tractar de buscar l'enteniment i l'acord entre les parts, és un objectiu vital que sempre he perseguit. Ara tindré l'oportunitat de fer-ho cada dia. Encaro el repte que suposa amb la màxima ambició possible.

• Com encara el fet que haurà de tractar amb problemàtiques personals i socials molt complexes?
• Amb valentia. Cal tenir present que durant tota la meva vida professional com a metge, he viscut de primera mà el desgast que significa tractar amb el patiment dels malalts i de les seves famílies. En aquest sentit, la meva experiència vital em beneficia. Ara hauré de tractar amb un tipus de patiment diferent, però també intens. Estic preperat per afrontar-ho

• Com veu Vilafranca?
• Sincretament, penso que tenim una ciutat que, malgrat els problemes, està ben posicionada en relació a altres municipis, sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona. El bon funcionament dels nostres serveis socials municipals o d'entitats com el Rebost Solidari, per exemple, han contribuït a mitigar els patiments de la ciutadania. No vull dir amb això que a Vilafranca no hi hagi problemes i conflictes, però sóc dels que penso que disposem d'uns serveis privilegiats.

• Parlant de patiments, vostè n'ha tingut uns quants sent president del Club Patí Vilafranca...
• Doncs sí, però, com és obvi, el patiment esportiu no té res a veure amb el que tractaré a partir d'ara. Sí que em servirà l'experiència de gestió i mediació que he adquirit en els 13 anys a la presidència del club.

• Com ha anat  la relació amb el fins ara Síndic, Jaume Rafecas?
• Doncs em deixa el llistó molt alt. Crec que el Jaume Rafecas passarà a la història de la Sindicatura vilafranquina per la seva bona feina i per la seva gran rigorositat. Ha estat una persona absolutament dedicada a la seva feina i espero poder estar a la seva alçada.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.