Vegueria del Penedès

MEMÒRIA 2022

Augmenta un 10% el nombre de persones vulnerables ateses per la Fundació Sant Antoni Abat


Redacció Vilanova i la Geltrú

10-04-2023 21:52

Durant el 2022, la Fundació ha atès en els seus serveis residencials 62 persones alliberades o interns en permisos penitenciaris

Augmenta un 10% el nombre de persones vulnerables ateses per la Fundació Sant Antoni Abat. Fundació Sant Antoni

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El nombre de persones vulnerables ateses el 2022 en els diferents recursos residencials de la Fundació Sant Antoni Abat es va incrementar un 10% respecte a l’any anterior. Durant l’any passat, la Fundació va acollir un total de 98 persones en risc d’exclusió, de perfils i col·lectius diferents: persones soles sense sostre, persones que acaben de recuperar la llibertat i no disposen de vincles socials ni familiars, joves extutelats majors d’edat i famílies desnonades i en emergència social. El creixement dels serveis de la Fundació es va mantenir durant el 2022, amb un nou habitatge. Si ho comparem amb el 2020, l’increment de les atencions a persones vulnerables per part de la Fundació s’eleva a un 25%.

Per col·lectius, durant el 2022 la Fundació ha atès en els seus serveis residencials 62 persones alliberades o interns en permisos penitenciaris, amb un total de 3.623 nits d’estada; 5 persones provinents del sensellarisme (614 nits); 6 joves extutelats (1.404 nits) i 20 persones integrants de famílies en emergència social (4.192 nits), algunes d’elles amb menors. La Fundació té actius en aquests moments nou habitatges d’atenció a persones vulnerables. Durant el 2023 és prevista l’obertura d’un nou recurs per esponjar els actuals i incrementar el nombre de persones ateses.

Pel que fa al voluntariat, les 53 persones voluntàries de la Fundació han realitzat 913 sessions i 6.400 hores d’atenció, que han beneficiat 301 persones. En aquest capítol, s’inclou el voluntariat social i pastoral, el de centres penitenciaris i el d’atenció a malalts crònics o en fase final de vida. A més, el servei de Transport Social de la Fundació ha acompanyat 145 persones vulnerables, usuaris de la Fundació, i també voluntaris, amb un total de 316 viatges i 15.751 km efectuats.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.