Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Ciutadans demana a la Junta Electoral que obligui l’Ajuntament de Vilafranca a retirar les pancartes independentistes


Redacció Vilafranca del Penedès

20-04-2023 19:28

La formació liberal recorda que la jurisprudència és molt clara i específica que en períodes electorals els poders públics s’han d’abstenir de col·locar simbologia partidista en edificis públics i locals electorals

Ciutadans demana a la Junta Electoral que obligui l’Ajuntament de Vilafranca a retirar les pancartes independentistes. Ciutadans

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Ciutadans (CS) ha interposat una queixa davant la Junta Electoral de Zona per tal que obligui a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès a retirar les pancartes independentistes col·locades a la façana. Des de la formació liberal argumenten que la jurisprudència és molt clara i la Junta Electoral Central ha deixat clar en nombroses resolucions que durant els períodes electorals els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política i s’han d’abstenir de col·locar en edificis públics i locals electorals símbols que puguin considerar-se partidistes, i han de retirar els que s’haguessin col·locat abans del període electoral.

En el cas particular de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a la façana llueix una pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics” i un llaç groc, i des de la formació liberal al·leguen que el contingut de la mateixa és perfectament identificable amb l’ideari i programa electoral d’alguns partits polítics que configuren el govern municipal i que tenen intenció de concórrer a les eleccions del 28 de maig, de manera que es trobarien utilitzant simbologia partidista utilitzant un edifici institucional quan és obligat mantenir la neutralitat institucional.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.